Aktuális

A vízben kapott szívrohamot, a megmentésére siető feleségét is elnyelték a hullámok

Orbán Viktor teljes körű átvilágítást és ellenőrzést rendelt el a gyermekotthonokban

Elrendeltem az iskolák, óvodák és gyermekotthonok teljes átvilágítását – közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában. A kormányfő hangsúlyozta: meg kell bizonyosodni arról, hogy az érintett intézmények vezetői megfelelő alkalmassági vizsgálaton estek át és megfelelnek minden feltételnek.

A miniszterelnök a kegyelmi ügy kapcsán azt várja, hogy az új köztársasági elnök is világossá teszi: pedofil vagy ahhoz kapcsolódó ügyekben nincs kegyelem. Szigorodhatnak a gyermekvédelmi jogszabályok is, amibe Brüsszel nem szólhat bele – tette hozzá Orbán Viktor.

„Itt attól tartok, hogy az alkalmassági vizsgálat, amit időről időre el kell végezni, azt nem megfelelő módon végezték el. Ennek ki kellett volna tűnni, hogy itt baj van. Tehát most át kell világítanunk az összes intézményt abból a szempontból, hogy a mostani vezetők átmentek-e a megfelelő alkalmassági vizsgálaton, megfelelnek-e a feltételeknek, és ez mindenre kiterjedt-e. Ki kell terjednie az életvitelre, szexuális devianciára, a pszichológiai megfelelés, szóval

olyan emberek, akik veszélyt jelentenek a gyerekekre, nem dolgozhatnak se iskolában, se óvodában, se gyermekotthonban,

és így tovább, tehát itt most rendet kell tenni, és rendet is fogunk tenni, én személyesen is nyomon fogom követni ezt, és a végén megfelelő döntésekkel szeretném lezárni” – mondta Orbán Viktor.

Kapcsolódó tartalom

A miniszterelnök azt is hangsúlyozta: egy tisztességes országban, mint Magyarország, nem fordulhat elő olyan, mint ami a bicskei gyermekotthonban történt, és amit a kegyelmi ügy hozott felszínre.

„Ez egész egyszerűen elfogadhatatlan, és ha már nem lehet miszlikbe vágni azokat, akik hozzányúlnak a gyerekünkhöz, hát az a minimum, hogyha elítélték őket, akkor utána nincs pardon és nincs kegyelem” – jelentette ki.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ajánljuk még