Aktuális

Megpróbáltak a medve elől elmenekülni: tragédia lett a vége a túrának

Orbán Viktor: Olyanok, akik veszélyt jelentenek a gyerekekre, nem dolgozhatnak se iskolában, se óvodában, se gyermekotthonban

Teljes körű ellenőrzést rendelt el a gyermekvédelmi intézményekben Orbán Viktor. A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban azt mondta: át kell világítani az összes ilyen intézményt abból a szempontból, hogy a mostani vezetők átmentek-e a megfelelő alkalmassági vizsgálaton, az mindenre kiterjedt-e, és megfelelnek-e a feltételeknek. Orbán Viktor hozzátette: olyan emberek, akik veszélyt jelentenek a gyerekekre, nem dolgozhatnak se iskolában, se óvodában, se gyermekotthonban. A miniszterelnök kiemelte: pedofil vagy ahhoz kapcsolódó bűncselekményekhez kötődő ügyekben nincs pardon.

Tisztességes országban, mint Magyarországon olyan nem fordulhat elő, mint ami a bicskei gyermekotthonban történt – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

„Ez egész egyszerűen elfogadhatatlan, és ha már nem lehet miszlikbe vágni azokat, akik hozzányúlnak a gyerekünkhöz, hát az a minimum, hogyha elítélik őket, nincs pardon, nincs kegyelem” – fogalmazott a miniszterelnök.

Kapcsolódó tartalom

A kormányfő kiemelte:

az ilyen dolgok meg nem történéséhez szükséges jogszabály-módosításokat, kormányzati döntéseket meg kell hozni.

„Attól tartok, hogy az alkalmassági vizsgálat, amit időről időre el kell végezni, azt nem megfelelően végezték el” – vélekedett Orbán Viktor.

Hangsúlyozta, hogy teljes körű vizsgálatot rendelt el, ami minden gyermekvédelmi intézmény vezetőjére kiterjed.

Látni kell, hogy megfelelően végezték-e el a vezetők kinevezésekor az alkalmassági vizsgálatokat. A miniszterelnök aláhúzta: olyanok nem dolgozhatnak gyermekek közelében, akik veszélyt jelentenek rájuk.

„Most át kell világítanunk az összes intézményt abból a szempontból, hogy a mostani vezetők átmentek-e az alkalmassági vizsgálaton, megfelelnek-e a feltételeknek, és ez vajon mindenre kiterjedt-e? Ki kell terjednie az életvitelre, a szexuális devianciára, a pszichológiai megfelelésre. Szóval

olyan emberek, akik veszélyt jelentenek a gyerekekre, nem dolgozhatnak se iskolában, se óvodában, se gyermekotthonban és így tovább.

Itt most rendet kell tenni, és rendet is fogunk tenni” – mondta a kormányfő.

Kapcsolódó tartalom

Akár vitákat is szülhet Brüsszellel a gyermekvédelmi jogszabályok szigorítása, de mi nem akarunk úgy élni, mint a brüsszeliek – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyarok nem engedik, hogy bárki, bárhonnan, akár egy nagykövet vagy éppen egy brüsszeli bürokrata beleszóljon az életükbe.

Mi nem akarunk migránsokat, háborút vagy genderaktivistákat az iskolákba – mondta a kormányfő. Úgy fogalmazott:

abból kell kiindulni, hogy mit akarnak, illetve hogyan akarnak élni a magyarok, és ennek érvényt kell szerezni.

„Majd a magyarok el fogják dönteni, hogy hogyan szabályozzák a gyermekvédelmi intézményeket, hogyan szabályozzák az iskolai nevelést. Ki fogják mondani a magyarok, újra gondolom, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólagosan a szülők felelőssége-kötelessége és lehetősége egyben. Azt nem előzheti meg semmilyen LMBTQ-propagandista, akiket az iskola környékén sem akarunk látni, nemhogy az iskolában. Van nekünk egy saját felfogásunk az életről, és ennek érvényt fogunk szerezni” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta: reméli, hogy Sulyok Tamás köztársaságielnök-jelölt, amikor először szól az országhoz, fel is szólítja majd a kormányt, hogy hozza meg a bicskei gyermekotthonban történtekhez hasonló esetek elkerüléséhez szükséges jogszabály-módosításokat és kormányzati döntéseket.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még