Aktuális

Mutatjuk a hét legszerencsésebb hat számát

KR NNI: Száz rendőr egyszerre csapott le egy kábítószer-kereskedő bandára

Száz rendőr egyszerre csapott le hat Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei helyszínen egy kábítószer-kereskedő bűnbanda tagjaira, az akció során 50 millió forint kereskedelmi értékű marihuánát foglaltak le és öt embert őrizetbe vettek. A Szolnoki Járásbíróság elrendelte a letartóztatásukat – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a rendőrség honlapján.

Azt írták, hogy miután a KR NNI debreceni nyomozói azonosították a szervezet öt tagját, elfogásukra összehangolt, nagyszabású akciót szerveztek február 20-án hajnalban. A KR NNI debreceni egysége mellett a szegedi és a miskolci osztály nyomozói is részt vettek a végrehajtásban, ahogy a KR Regionális Bevetési Igazgatóság debreceni, miskolci és nyírbátori osztályának munkatársai is.

Az elfogásokban segítségükre volt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTO egysége és több nyomozója is.

Az öt gyanúsítottat – egy 49, egy 41, egy 37, egy 34 és egy 30 éves férfit – Szolnokon, Rákóczifalván és Zagyvarékason fogták el. Átvizsgálva az ingatlanjaikat a rendőrök felszámoltak két marihuánaültetvényt, ahonnan 232 tő cannabis sativa került elő.

Kapcsolódó tartalom

Kitértek arra is, hogy a termesztés speciális sátrakban zajlott.

A még cserépben lévő növényeken túl a nyomozók értékesítésre szánt virágzatot is találtak. Emellett más helyszíneken még csaknem 5 kilogramm marihuánát és mintegy 300 gramm amfetamint is lefoglaltak a rendőrök.

A becslések szerint a megtalált drog több tízezer adag kábítószernek felel meg, aminek feketepiaci értéke meghaladja az 50 millió forintot.

Az elfogott öt férfinek kábítószer-kereskedelem miatt kell felelnie. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a Szolnoki Járásbíróság azóta el is rendelt – olvasható a Police.hu oldalon.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még