Aktuális

Mutatjuk a hét legszerencsésebb hat számát

Kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vettek öt embert Ferencvárosban

Kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vettek öt embert a IX. kerületben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek reggel a police.hu-n.

Azt írták, a razziákon három és fél kilogramm kábítószert foglaltak le február közepén. A lefoglalt kábítószergyanús anyagok feketepiaci összértéke körülbelül tízmillió forint.

Kapcsolódó tartalom

A tájékoztatás szerint

a kerületi rendőrség kábítószer-kereskedelem miatt folytat eljárást egy 26 éves budapesti férfi ellen, akit február 13-án a Nemzeti Védelmi Szolgálattal együttműködve elfogtak, majd őrizetbe vettek.

A férfi a megalapozott gyanú szerint marihuánát árult. Eddig két vásárlóját azonosították, akiknek lakásából mintegy fél kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le. Velük szemben kábítószer birtoklása miatt indult eljárás, ők szabadlábon védekezhetnek.

A ferencvárosi rendőrök február 17-én és az azt megelőző napokban további négy feltételezett kábítószer-kereskedőt fogtak el és vettek őrizetbe a kerületben. Lakásaikban kábítószergyanús anyagokat találtak, és a gyanúsítottak drogtesztje pozitív volt.

A razziákban a rendőrök 3542 gramm kábítószergyanús anyagot – fehér port, marihuánát, tablettákat, magokat – valamint a kábítószer porciózásához, tárolásához és fogyasztásához használt eszközöket vontak ki a forgalomból.

A rendőrség tudatta azt is, hogy a 26 éves gyanúsított lakásán egy szagsemlegesítésére alkalmas szellőztetőrendszerrel ellátott fülkét találtak, amelyben marihuánabokrokat neveltek az elkövetők.

Kiemelt kép: Police.hu

Ajánljuk még