Baleset

Öt jármű ütközött az autópályán, tíz kilométeres volt a torlódás

Az OTP Bank ügyfelei a családtámogatásokat főként energetikahatékony ingatlanok építésére költik

Az OTP Bank ügyfelei a családtámogatási forrásokat nagy részben energetikai felújításokra és energetikahatékony ingatlanok építésére költötték. Az állami támogatások felhasználásából jól látható, hogy az energiahatékonyságra való törekvés jelen van az ügyfelek mindennapjaiban – közölte az OTP Bank csütörtökön.

A bank saját ügyfelei körében elemezte, hogy a családtámogatási eszközként bevezetett csok és falusi csok támogatást milyen mértékben fordították energiamegtakarítással járó beruházásokra.

Megállapították, hogy a 2022. január 1. óta igényelt több mint 1000 ügyletnél az igénylések 73 százalékát csaknem nulla energiaigényű (BB) ingatlanok építésére fordították. Az energiaigény szempontjából a legtakarékosabb kategóriába (AA, AA+, AA++) tartozó ingatlanok aránya 9 százalék volt.

Kapcsolódó tartalom

Az elmúlt 4 évben (2019-től) benyújtott falusi csok igénylések 46 százalékánál szintén energiahatékonyságot támogató korszerűsítési célokat jelöltek meg az ügyfelek. Ilyenek voltak a központi fűtés kialakítása, cseréje, megújuló energiaforrás beépítése, a tetőszerkezet cseréje, felújítása és az épület hő-, hang és vízszigetelése – írták.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még