Aktuális

Hátborzongató felfedezést tett kertje rendezése közben a háztulajdonos

Kincs, ami (már) nincs: játékpisztollyal ment cipőt lopni a budapesti tolvaj

Fizetés helyett játékpisztollyal fenyegetett meg eladókat egy fiatal Budapesten. Internetes hirdetésekre jelentkezett, és hat pár cipő megszerzése után kapcsolták le őt a rendőrök.

Mezítláb, törökülésben, hátrabilincselt kézben ült az elfogás után az a fiatal férfi, aki egy játékpisztollyal ment cipőt venni.

A sértettek azt is elmondták, hogy a vevővel egy internetes hirdetési felületen ismerkedtek meg, és a vevő ott magát Bud Spencer néven regisztrálta.

„Bud Spencer” ezúttal nem a pofonosztó pozitív hősként viselkedett, hanem egy rablóként, aki nem akart a sportcipőkért pénzt adni. A húszéves férfi két eladóval is találkozót beszélt meg, és egyikőjüknek sem fizetett a magához vett lábbelikért. Összesen hat pár sportcipőt szerzett meg így, amiket meg is találtak a házkutatásnál, részben nála, részben a bűntársánál.

Kapcsolódó tartalom

„Elfogását követően nála házkutatást tartottak, megtalálták a fegyvernek látszó tárgyat, szerencsére ez egy műanyag játékpisztoly, és az összesen eltulajdonított 6 pár sportcipőből megtaláltak nála 5-öt. Társát, egy fiatalkorú fiút, aki csak az első rablásban vett részt a megalapozott gyanú szerint, szintén elfogták, és nála megtalálták az utolsó pár sportcipőt is. A cipők becsült értéke összesen mintegy 200 ezer forint. Mindkét gyanúsított elismerte tettét, és bűnügyi őrizetben zajlik ellenük az eljárás” – mondta el Csécsi Soma, a BRKF szóvivője.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még