Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

BM: kínai-magyar rendészeti csúcstalálkozó volt Budapesten

Kínai-magyar rendészeti csúcstalálkozó volt pénteken Budapesten: Pintér Sándor belügyminiszter Vang Hsziao-hung kínai közbiztonsági miniszterrel tárgyalt – közölte a Belügyminisztérium (BM) az MTI-vel.

Azt írták, a Kínai Népköztársaság államtanácsosa, Vang Hsziao-hung közbiztonsági miniszter kínai újévet követő első hivatalos külföldi látogatására Magyarországon került sor.

Pintér Sándor a kínai partnerével folytatott hivatalos megbeszélésen kiemelte, hogy „a két ország együttműködését a biztonság és a stabilitás garantálása teszi lehetővé, amik nélkülözhetetlenek az átfogó stratégiai együttműködés megalapozásában és továbbfejlesztésében” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó tartalom

A tájékoztatás szerint Vang Hsziao-hung államtanácsos látogatásával „a felek fontos lépést tettek a Kínai Népköztársaság Közbiztonsági Minisztériuma és Magyarország Belügyminisztériuma közötti kapcsolatok fejlesztése érdekében”. A tárcavezetők a rendészeti együttműködés megerősítéséről és a közös járőrszolgálatról szóló megállapodásokat írtak alá – tudatták.

Közölték azt is, hogy a kínai közbiztonsági miniszter magyarországi látogatásán – többek között – megismerte a magyar terrorelhárítás felépítését, képességeit és megtekintette a Budapest-Belgrád vasútvonal építési munkálatait.

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j4) és Vang Hsziahong, a Kínai Népköztársaság államtanácsosa, közbiztonsági minisztere (b3) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2024. február 16-án. A kormányfő mellett Pintér Sándor belügyminiszter (j2) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j5). (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ajánljuk még