Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

Tűz ütött ki egy tízemeletes társasházban, 35 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát

Tűz ütött ki egy tízemeletes társasházban szerdán Kaposváron, harmincöt embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát, közülük ötöt a mentők kórházba vittek – közölte a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Azt írták: a lángok délben csaptak fel a Füredi utcai épület egyik ötödik emeleti lakásában, az ingatlan egyik szobája és erkélye is égett.

A város hivatásos tűzoltói hat gépjárművel vonultak ki a helyszínre, és a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával rövid idő alatt elfojtották a tüzet, amely így nem terjedt át a többi lakásra – tették hozzá.

Kiemelték, egy szabadnapos tűzoltó még kollégái kiérkezése előtt kikísért két felnőttet és egy gyermeket a füsttel teli lakásokból, a tűzoltók egy riadt fiatalembert létraszer segítségével hoztak le az épület tetejéről.

Kapcsolódó tartalom

A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított a tűz keletkezési körülményeinek feltárására.

Mihályka Szabina, az igazgatóság szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta, a tűzoltók mostanra kiszellőztették az épületet és visszakapcsolták az áramot, a lakók visszatérhettek a lakásokba.

Ajánljuk még