Aktuális

Vlagyimir Putyin: A Nyugat külpolitikája nukleáris konfliktussal fenyeget

Vizsgálja a guruló dollárokról szóló videókat a Szuverenitásvédelmi Hivatal

| Szerző: hirado.hu
Vizsgálja a Szuverenitásvédelmi Hivatal azokat a videókat, amelyekben az Action for Democracy vezetői elismerik, hogy Soros György áll a magyarországi baloldalnak juttatott milliárdok mögött – mondta a Mandinernek a hivatal vezetője. Lánczi Tamás kiemelte: a szereplők hosszasan beszélnek arról, hogy miként akarták befolyásolni a magyar választásokat. Lánczi Tamás példátlannak tartja a videókon elhangzottakat, amelyek igazolni látszanak azokat az feltételezéseket, amelyeket az elmúlt évben csak sejteni lehetett.

Forró nyomon a Szuverenitásvédelmi Hivatal a guruló dollárok ügyében – írta a Mandiner azzal kapcsolatban, hogy a portálnak a hivatal vezetője azt nyilatkozta: vizsgálják azokat a videókat, amelyekben az Action for Democracy vezetői nyíltan beszélnek arról, hogy miként akarták befolyásolni a magyar választásokat, illetve hogy kinek a megbízásából és milyen pénzből igyekeztek kormányra segíteni az ellenzéket. Lánczi Tamás kiemelte, a videókon elhangzottak igazolni látszanak azokat a feltételezéseket, amelyeket az elmúlt két évben csak sejteni lehetett.

– Az ellenzéket támogatják. Ez a koncepció itt?

– Hát ezt soha nem fogjuk kimondani, nem reklámozzuk” – az X közösségi oldalra január végén kerültek fel azok a titokban rögzített felvételek, amelyeken Korányi Dávid, az Action for Democracy vezetője maga ismeri be, hogy valóban a baloldali ellenzék választási kampányát támogatták a guruló dollárokkal.

– Mindketten tudjuk, kiről van szó, nagyon híres.

– Sorosról beszélünk?

– Igen” – mondta.

Egy másik videón pedig Erich Koch – aki szintén szoros kapcsolatban áll az Action for Democracy-val – arról beszélt, az NGO pénzei egy vagy két embertől származnak, majd ezután be is vallotta, hogy egyikük Soros György.

Kapcsolódó tartalom

Márki-Zay Péter 2022-ben egy tévéinterjúban szólta el magát és vallotta be, hogy a baloldal dollármilliókat kapott Amerikából a 2022-es választások előtt és után. Később titkosszolgálati vizsgálat derítette ki, hogy összesen több mint négymilliárd forint érkezett külföldről a baloldalhoz.

A baloldali pártok azzal védekeztek, hogy ők semmit nem tudtak az amerikai pénzekről. Márki Zay Péter pedig később már azt mondta, hogy valóban érkeztek, de nem kampányra, hanem úgynevezett társadalmi célokra.

Kapcsolódó tartalom

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, aki ismét elszólta magát, és bevallotta, a baloldalt támogatták az amerikai pénzekkel. Márki-Zay Péter még a botrány kirobbanása után azt mondta, a több mint négymilliárd forintnyi dollárt Amerikában élő magyarok mikroadományaiból gyűjtötték össze. Csakhogy az X-re felkerült videókon az Action for Democracy vezetői maguk vallották be, hogy szándékosan verték át hónapokon keresztül a magyar embereket, és tartották titokban, hogy Soros György volt a legfőbb donor.

Az ellenzék dollárokért cserébe eladta volna hazánk szuverenitását, csak azért, hogy hatalomhoz jussanak. Erről a XXI. Század Intézet elemzője beszélt a Kossuth Rádióban. Nagy Ervin emlékeztetett, az amerikai szervezet – amely a baloldalt pénzelte – nem csak Magyarországon próbálta befolyásolni a választásokat.

Kapcsolódó tartalom

Nemcsak Magyarországon avatkoztak be a választásokba, és próbálták befolyásolni az eredményeket, hanem több más államban is. Törökországról van szó, Szlovákiáról, Lengyelországról esik szó ezekben a videókban, amelyek nyilvánosságra kerültek. Ők maguk beszélnek erről, hogy csatatér államnak nevezik ezeket a területeket, és jól azonosíthatóan minden esetben a szuverenista erők ellen lépnek fel” – mondta Nagy Ervin. Hozzátette: a Fidesz és a KDNP az év végén megszavazott szuverenitásvédelmi törvénnyel bezárta azokat a kiskapukat, amiket a dollárbaloldal kihasznált az előző választáson.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: Shutterstock)

Ajánljuk még