Baleset

Kigyulladt egy társasházi lakás Gyöngyösön, huszonnégy embernek kellett elhagynia otthonát

Nézőpont Intézet: A magyarok többsége elfogadja Novák Katalin döntését

A magyarok többsége (70 százalék) elfogadja Novák Katalin döntését – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A magyarok több mint négyötöde (85 százalék) hallott a kegyelmi ügyről, amelyre a baloldal egy képmutató, lejárató kampányt épített. Nem meglepő, hogy az ügyről értesültek 83 százaléka nem ért egyet a köztársasági elnök kegyelmi döntésével. A bő egy hete tartó ügy magyarázkodás nélkül, a politikai felelősség vállalásával zárult.

A köztársasági elnök döntése nemcsak erkölcsileg volt megalapozott, de összhangban volt a magyarok többségének véleményével. Mindent egybe vetve a magyarok 70 százaléka szerint volt helyes döntés (19 százalék szerint nem), hogy Novák Katalin a kegyelmi ügy miatt lemondott a köztársasági elnöki tisztségről.

A köztársasági elnök kegyelmének érvényességéhez szükség volt Varga Judit akkori igazságügyi miniszter aláírására is. Az egykori miniszter asszony lemondott jelenlegi országgyűlési képviselői tisztségéről, mely döntéssel szintén egyetért a magyarok 69 százaléka (16 százalékuk nem).

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép forrása: MTI

Ajánljuk még