Aktuális

Vlagyimir Putyin: A Nyugat külpolitikája nukleáris konfliktussal fenyeget

Mentőszolgálat: A hétvégén már zavartalan volt a Pest vármegyei alapellátási ügyelet hívásfogadása

Az előző hétvégi kiugróan magas hívásszám után ezen a hétvégén már zavartalanul és gyors hívásfogadással működött a háziorvosi, alapellátási ügyelet 1830-as telefonrendszere Pest vármegyében és az ország más területein is – közölte az Országos Mentőszolgálat hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, hogy a két nap alatt Pest vármegyében 1626-an hívták fel az ügyelet telefonszámát és a vármegye 21 ügyeleti telephelyén 1015 beteg, köztük 408 gyermek részesült megfelelő ellátásban. Az országos ügyeleti betegszám a két nap alatt 10 113 volt.

Hozzátették:

az új Pest vármegyei ügyelet telefonszámát az első hétvégén több mint ötszázan hívták „kipróbálási céllal”, ez a szám ezen a hétvégén kevesebb mint a felére csökkent.

A mentőszolgálat közlése szerint a működési és betegforgalmi adatokat a jövőben is folyamatosan elemzik annak érdekében, hogy „a 1830 hívásfogadó kapacitása és az ügyeleti ellátó helyek erőforrásai mindenkor megfeleljenek a betegek szükségleteinek”.

Kapcsolódó tartalom

Az új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének vármegyékre vonatkozó részletei a www.mentok.hu/ugyelet linkre kattintva elérhetők – olvasható a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció.

 

Ajánljuk még