Baleset

Egy kamionról leszakadó gumiabroncs okozott óriási balesetet, lezárták az autópályát

Kikandikálnak a felhők mögül a napsugarak, majd lecsap a peremciklon – térképen mutatjuk, hol várható zápor

| Szerző: hirado.hu
A zárt felhőzet hétfőn kelet felé helyeződik, miközben szakadozik, mögötte a gomolyfelhők mellett kisüt a nap. Délelőtt szórványosan, később már csak néhol lehet csapadék.

Az összefüggőbb felhőzet keletebbre helyeződik, mögötte gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel – írják a HungaroMet oldalán.

Délelőtt szórványosan a középső országrészben, majd egyre inkább keleten várható eső, zápor, a nap második felére csökken a csapadékhajlam, de néhol még lehetnek záporok.

(Fotó: met.hu)

Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható. Késő este 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Estére alapvetően gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, de a Tisza vonalának tágabb környezetében erősen felhős, borult körzetek is előfordulnak majd.

Az éjszaka második felében a Nyugat-Dunántúlon csökken majd a felhőzet, de addig ott néhol, a felhősebb Tisza menti tájakon helyenként kell esőre, záporesőre számítani.

(Fotó: met.hu)

Az északi, északnyugati főleg a Dunántúlon élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de a nyugati határszélen gyenge fagy is lehet.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még