Aktuális

Ha vásárolt ilyen terméket, ne fogyasszon belőle!

Gyönyörű nevet kapott a kislány, akit a kiskunhalasi babamentő inkubátorban találtak

| Szerző: hirado.hu
A babamentő inkubátor 2018. július óta működik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, és a kislány az első baba, akit benne találtak. Az inkubátorban teljes mértékben anonim módon helyezhető el biztonságosan az újszülött csecsemő, a beépített rendszer automatikusan értesíti a kórház dolgozóit, ha valaki babát helyez el benne.

Péntek hajnalban találták meg az újszülött kislányt a kiskunhalasi kórház babamentő inkubátorában.

Az intézmény dolgozói Péntek Zitának nevezték el a kislányt, aki az első vizsgálatok alapján egészséges, 2600 gramm és 46 cm.

A babamentő inkubátor 2018 óta működik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban. Zita az első baba, akit ebben az inkubátorban találtak. A beépített rendszer rögtön értesítette a kórházi dolgozókat.

„Jelenleg itt folyik a megfigyelése és a gyógykezelése. Most lámpázni kell. Kékfénykezelést kap, ezért inkubátorban van, de egyébként stabil, jó állapotú, jól táplálható, jó paraméterei vannak. Az elkövetkezendő hat hétben jelentkezhet érte az édesanya ha meggondolja magát. Addig a kórház nem indíthat gyámhatósági eljárást, utána adjuk át a gyámügynek” – fogalmazott hétvégén az M1-nek Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis kórház főigazgatója.

Kiemelt kép: illusztráció

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még