Aktuális

A Kreml tagadja, hogy Oroszország új nukleáris űrfegyver kifejlesztésén dolgozik

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a Tiszaújváros és Polgár között történt halálos baleset vádlottjait

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Tiszaújváros és Polgár között 2020-ban történt halálos baleset két vádlottját a Tiszaújvárosi Járásbíróság. Az ítélet nem jogerős.

A Miskolci Törvényszék sajtóosztálya az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: az elsőrendű vádlott 2020. július 5-én Polgár felé tartott gépkocsijával, amikor egy bekötő úthoz érve balra akart kanyarodni. A sofőr nem észlelte, hogy a motorkerékpárt vezető másodrendű vádlott – szabálytalanul – megkezdte az előtte haladó járműszerelvény és az elsőrendű vádlott autójának előzését. A motor mintegy nyolcvan kilométeres sebességgel a kanyarodó gépjármű vezetőoldali ajtajának ütközött.

Kapcsolódó tartalom

A motorkerékpár utasa a helyszínen életét vesztette, míg annak sofőrje és a személygépkocsi utasa nyolc napon túl gyógyuló, az elsőrendű vádlott pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Közúti baleset okozása miatt a bíróság az elsőrendű vádlottat egy év négy hónap, a másodrendűt egy év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte.

Mindkét vádlott szabadságvesztésének végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették – írták.

Ajánljuk még