Aktuális

Szentkirályi Alexandra a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje

Az ellenzéki pártok közvetlen államfőválasztást szorgalmaznak

A Jobbik – Konzervatívok szerint a magyar embereknek közvetlenül kell köztársasági elnököt választaniuk. Az MSZP alaptörvény-módosítást szorgalmaz, a Demokratikus Koalíció pedig aláírásgyűjtést indított a közvetlen köztársasági elnökválasztásért.

A Jobbik közölte, hogy ismét alaptörvény-módosítást nyújtott be a közvetlen elnökválasztás érdekében. A Jobbik úgy fogalmazott: a választói felelősségnek meg kell jelennie az államfőválasztásban is.

Az MSZP közleményében azt írták, hogy az elmúlt napok eseményei miatt kérnek módosítást, a jelenleg is zajló aláírásgyűjtő kampányukat pedig kiegészítik a közvetlen elnökválasztás támogatásával is.

Kapcsolódó tartalom

A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést indított a közvetlen köztársasági elnökválasztásért. Dobrev Klára úgy fogalmazott: az embereknek kell dönteniük arról, hogy ki legyen hazánk köztársasági elnöke.

Európa legtöbb országához hasonlóan nálunk is az emberek döntsenek a köztársasági elnökről. De ahhoz, hogy ezt véghezvigyük, az emberek segítségét fogjuk kérni, a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést indít a közvetlen köztársasági elnökválasztásért” – mondta Doberv Klára.

 

Ajánljuk még