Baleset

Két autó frontálisan ütközött, a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek

A napokban érkezik a 13. havi nyugdíj

| Szerző: hirado.hu
A napokban érkezik a 13. havi nyugdíj. Februárban a nyugdíjasok az alapnyugdíjukkal együtt átlagosan több mint 460 ezer forintot kapnak kézhez. Csak a 13. havi nyugdíjra 449 milliárd forintot különítettek el az idei költségvetésben. Magyarországon a lakosság negyede idős ember, így mintegy 2 és félmillióan jogosultak nyugdíjra.

A kormány idén 6 százalékkal megemelte a nyugdíjat, ami meghaladja a várható éves inflációt. Az átlagos öregségi nyugdíj így januártól több mint 230 ezer forint.

Itt azonban nem áll meg az emelések sora. Az állam ezúttal is kifizeti a teljes 13. havi nyugdíjat.

Ez pedig azt jelenti, hogy a már megemelt illetményük kétszeresét folyósítják az időseknek.

Egy átlagos nyugdíjas tehát összesen akár 460 ezer forintot is készhez kaphat a következő napokban.

A pénzügyminiszter egy internetes videóban kihangsúlyozta: a kormány teljesíti 2010-ben tett ígéretét és megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét. Varga Mihály kiemelte: a baloldal elvette, a kormány viszont visszaadta a 13. havi nyugdíjat.

Kapcsolódó tartalom

„A tavalyi 18,5%-os emelést már januárban egy újabb 6%-os emelés követte. 2010 óta a nyugdíjak összege több mint a kétszeresére nőtt, vásárlóereje pedig 20%-kal emelkedett” – fogalmazott Varga Mihály.

A nyugdíjasoknak nagyon sokat köszönhet Magyarország – erről már a miniszterelnök főtanácsadója beszélt. Nyitrai Zsolt szerint a kormány kiáll a nyugdíjasok mellett és a biztonságukat is igyekszik megvédeni.

„Eddig öt alkalommal fizettünk számukra nyugdíjprémiumot, amelyre 2010 előtt soha nem volt példa. Az anyagi és erkölcsi megbecsülés mellett fontos a gondoskodás és a biztonság is. Ezért indítottuk el a Gondosóra programot, amely biztonságot ad az időseknek, és megnyugvást a hozzátartozóknak” – fogalmazott Nyitrai.

Hétfőtől 2 és fél millió idős ember kapja meg ismét a 13. havi nyugdíjat, a februári ellátással együtt. Csak a 13. havi nyugdíjak kifizetésére 449 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar költségvetésben.

Ajánljuk még