Legfrissebb

Lángolt egy szálloda Etyeken, három vízsugárral oltották a tüzet

Siklósi Beatrix: A család a legfontosabb összetartó erő

A család a legkisebb, de az egyik legfontosabb összetartó erő a társadalomban. Erre vigyázni kell – hangsúlyozta Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója az M1 csatorna szerda reggeli műsorában a vasárnap kezdődő házasság hete alkalmából. Kiemelte: a közmédia számos műsorával hívja fel a figyelmet a házasság, a család értékeire az egyhetes programsorozat ideje alatt.

Siklósi Beatrix kijelentette: a közmédia feladata, hogy utat mutasson ebben a kicsit zavarodott világban és a hagyományos értékek közvetítésével segítsen a nézőknek, hallgatóknak.

Egymás mellett megmaradni egy életen át nagyon nehéz feladat” – hangsúlyozta a csatornaigazgató, hozzátéve: egy családban nagyon fontos, hogy „a nehézségeket is együtt próbáljuk átvészelni”.

„Szeretni valakit nem biztos, hogy csak egy érzelem, hanem elköteleződés is, ami sok mindennel jár együtt” – fogalmazott.

Siklósi Beatrix azt mondta: a közszolgálatnak nagyon fontos feladata, hogy rámutasson a hagyományos családi értékekre, és a fiatalok számára is közvetítse ezeket az üzeneteket, mert ma jellemzően ösztönszerűen élünk és nem tudjuk, mi az, hogy hűség.

A Kossuth Rádió csatornaigazgatója hangsúlyozta, a házasság hete alkalmából a Kossuth Rádióban a Jó napot, Magyarország! című műsorban kérik a hallgatókat, osszák meg a véleményüket arról, mi a sikeres házasság és a szép családi élet titka. Szintén a Kossuthon a Délelőtt, illetve a Vendég a háznál című műsorokban foglalkoznak kiemelten a házasság témájával, míg a Dankó Rádió a Szerenád című produkcióval járul hozzá, hogy az emberek kicsit közelebb kerüljenek egymáshoz, az M5 csatornán pedig az Ez itt a kérdés című műsor foglalkozik a férfi és a nő szövetségével – sorolta a példákat.

Siklósi Beatrix kitért arra, hogy a házasságkötésre minden időszakban, minden évjáratban lehet készülni, a műsorokban lesznek például olyan vendégek, akik hetven éves korukban találtak egymásra. Megemlítette továbbá, hogy a Kossuth Rádióban rendszeresen vendégeskednek a magyar űrhajósok, akiket most arról kérdeznek, mennyire segíti az életmódjukat az, hogy családban, házasságban élnek.

Ajánljuk még