Aktuális

Washington belvárosában több embert meglőtt egy fegyveres, a rendőrség bűnözési válságot emleget

Hatalmas lángok csaptak fel egy fővárosi kertészetben, fotókon mutatjuk a pusztítást

Kigyulladt egy nagyjából tízezer négyzetméteres kertészet Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron kedden éjszaka – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

Frissítés: Eloltották a lángokat a XXIII. kerületi Meddőhányó utcában kigyulladt kertészetben.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte szerda délelőtt az MTI-vel, hogy a tűz a szomszédos létesítményeket is közvetlenül veszélyeztette, de a többméteres lángok továbbterjedését a tűzoltók megakadályozták, majd eloltották a tüzet.

A tűzoltásban hetven tűzoltó huszonegy tűzoltó gépjárművel vett részt – tették hozzá.

A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretén belül vizsgálják.


Hajnalra már csak kisebb fellángolások és beégések vannak Budapest XXIII. kerületében, a Meddőhányó utcában, ahol tűz ütött ki egy tízezer négyzetméter alapterületű kertészetben.

Kigyulladt, teljes terjedelmében égett és szinte megsemmisült a tűz következtében egy mintegy ötezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes, lemez oldalfalú, csarnokszerű épület, amelyben nagy mennyiségű kertészeti felszerelés volt.

A galéria a fotóra kattintva tekinthető meg.

A fővárosi hivatásos és a dél-pesti önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat – olvasható a katasztrófavédelem honlapján. 

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Tûzoltók dolgoznak a teljes terjedelmében lángokban álló, nagyjából tízezer négyzetméteres kertészet oltásán (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2024/02/D__MI20240207007-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még