Időjárás

Továbbra is kitart a fagy, de nemsokára fordulhat a kocka

Kigyulladt egy ház, egy ember meghalt

Kigyulladt egy ház hétfőn a Csongrád-Csanád vármegyei Apátfalván, az épületben a tűzoltók egy holttestet találtak – tájékoztatta a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Molnár Krisztina közölte, hétfőn késő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Apátfalván, a Széchenyi utcában kigyulladt egy hatvannégy négyzetméteres ház. A huszonnégy négyzetméteren pusztító tűz két helyiséget érintett, és az épület tetejére is átterjedt. A tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre, és oltás közben egy holttestet találtak. A tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni.

Kapcsolódó tartalom

A főhadnagy fölhívta a figyelmet arra, hogy azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nemhogy haláleset, még sérülés sem történik, nagyobb tűz sem keletkezik, hiszen a lakók azonnal tudomást szereznek a tűzről. A füstérzékelőt a szoba közepén a mennyezetre kell szerelni.

Ha kigyullad valami, a füst felfele száll, így a mennyezeten lévő füstérzékelő azonnal jelezni fog, így van idő eloltani a kezdődő tüzet vagy kimenekülni, és hívni a tűzoltókat.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: MTI)

Ajánljuk még