Aktuális

Hátborzongató felfedezést tett kertje rendezése közben a háztulajdonos

Orbán Viktor: Elkezdődött a háromnapos kormányülés Sopronbánfalván

Háromnapos kormányülés kezdődött vasárnap Sopronbánfalván – derült ki Orbán Viktor közösségi oldaláról. A kabinet keddig ülésezik a Sopron melletti településen.

„Elkezdődött a háromnapos kormányülés Sopronbánfalván. Meló az van!” – írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, aki egy fotógalériát is megosztott arról, ahogy kormányának tagjai megérkeznek a tanácskozásra.

Ahogy arról a hirado.hu már korábban beszámolt Orbán Viktor vasárnapra rendkívüli, kihelyezett kormányülést hívott össze a Sopron melletti településre, ahol már tavaly nyáron is ülésezett a kabinet.

Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai a kétnapos kormányülés első napján a sopronbánfalvi kolostorban 2023. július 13-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán).

A mostani kormányülés kapcsán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról posztolt a Facebook oldalán, hogy Sopronban találkozott a női kosárlabda-válogatottal.

„A kormány mellett a női kosárlabda-válogatott is Sopronban készül az idei év legfontosabb feladataira” – írta a tárcavezető.

„Mi csak két napig maradunk, de a női kosárlabda-válogatottra izgalmas hét vár, hiszen negyvennégy év után juthat ki újra olimpiára a nemzeti csapat” – fogalmazott Szijjártó Péter.

A miniszter rámutatott: Székely Norbert keze alatt immár hét éve pallérozódik a csapat, s hogy a stabilitásnak a sportban is nagy jelentősége van, mutatja a tavalyi Eb-n elért negyedik helyezés.

Kapcsolódó tartalom

Jó látni, hogy a magyar utánpótlásrendszerből kinőtt játékosok alkotják a keret gerincét, ez minden magyar kosárlabdaedző szakmai munkájának elismerését jelenti – tette hozzá.

„Reméljük, mindhárom olimpiai selejtezőmeccsre megtelik a soproni sportcsarnok, és a szurkolók segítségével kiharcolja a csapat azt a legalább egy győzelmet, ami párizsi kvótát érhet” – olvasható Szijjártó Péter bejegyzésében.

Mint ismert, jövő csütörtökön olimpiai selejtezőtorna kezdődik Sopronban, ahol a magyar csapat is megmérkőzik. A mieink február 8-án Kanadával, 9-én Japánnal, 11-én Spanyolországgal játszanak. A négycsapatos torna első három helyezettje kijut a párizsi olimpiára.

A mérkőzéseket az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti, az eredményekről a hirado.hu is beszámol majd.

Ajánljuk még