Aktuális

Szoboszlai: Nincsenek fájdalmaim, és szeretnék mihamarabb csúcsformába kerülni

Elemző: Dollárokért cserébe eladta volna hazánk szuverenitását a baloldal

Végképp lebuktatták a baloldalt a napokban nyilvánosságra került videók az Alapjogokért Központ elemzője szerint, amelyeken az Action for Democracy vezetése bevallotta: Soros György adta a dollármilliókat a magyar baloldalnak – erről beszélt az M1-en az Alapjogokért Központ elemzője. Zila János szerint világossá vált, hogy az ellenzék dollárokért cserébe eladta volna hazánk szuverenitását.

Márki-Zay Péter 2022-ben a rendszerváltás utáni legnagyobb pártfinanszírozási botrányt robbantotta ki, amikor egy tv interjúban szólta el magát, és bevallotta: a baloldal dollármilliókat kapott Amerikából a 2022-es választások előtt és után.

„Még júniusban is érkezett az Action for Democracytól több mint 400 millió forint” – hangzott Márki-Zay híres mondata.

Később titkosszolgálati vizsgálat derítette ki, hogy összesen több mint 4 milliárd forint érkezett külföldről a baloldalhoz. Az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltje kezdetben azzal védekezett, hogy Amerikában élő magyarok adományaiból gyűjtötték össze a pénzt. Csakhogy a sajtó hamar kiderítette, hogy azon az internetes felületen keresztül – ahol az adományokat gyűjtötték – alig néhányan küldtek pénzt. Közben a baloldali pártok többsége azt mondta, semmit nem tudtak a külföldről érkezett kampánypénzekről.

Kapcsolódó tartalom

Gyurcsány Ferenc: „Nem tudom, hogy érkezett-e, azt meg végképp nem, hogy kampányra.”

Márki-Zay Péter később már azzal védekezett, hogy a több mint négymilliárd forintnyi dollár nem a választási kampányra, hanem „társadalmi célra” érkezett. Csak hogy néhány napja ismét elszólta magát az ATV-ben, és maga vallotta be, hogy a külföldi pénzekkel a baloldalt támogatták a 2022-es országgyűlési választásokon.

„Az Action for Democracy már 2022-ben kijelentette nekünk, hogy természetesen ők az összellenzéket támogatták” – mondta.

Néhány napja pedig az amerikai X közösségi oldalra került fel egy olyan videó, amiben az amerikai pénzeket Magyarországra juttató Action for Democracy vezetője, Korányi Dávid maga vallotta be, hogy valójában a baloldali ellenzék választási kampányát támogatják a guruló dollárokkal.

Kapcsolódó tartalom

„Nos, ezt soha nem fogjuk kimondani. Nem mondjuk ezt, nem reklámozzuk a dolgot” – fogalmazott a videóban Korányi Dávid,

majd később elismerte, a baloldal kezére játszottak a több mint négymilliárd forintnyi támogatással.

Korányi Dávid egyébként Karácsony Gergely korábbi főtanácsadója, ami azért is fontos, mert a főpolgármester előválasztási kampányára is érkeztek ismeretlen eredetű pénzek, összesen több mint 500 millió forint. A főpolgármester kezdetben azzal védekezett, hogy adománygyűjtő ládikákban gyűjtötték össze a pénzt. Csakhogy azóta kiderült,

a több száz millió forint jelentős részét Euróban és fontban fizették be Karácsony Gergely egyesületének számlájára.

A bankjegyek jelentős része pedig újak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak voltak. Hogy pontosan kik voltak a támogatók, máig nem lehet tudni.

A baloldal 2022 óta próbálja bizonygatni, hogy a „guruló dollárok” néven elhíresült botrány nem is létezik, mostanra azonban világossá vált, hogy az ellenzék dollárokért cserébe eladta volna hazánk szuverenitását. Erről beszélt az Alapjogokért Központ elemzője az M1-en.

Kapcsolódó tartalom

„Azt a célt szolgálták, hogy egy bábkormányt ültessenek a magyarok nyakára, amelyik nem az ő érdekeiket tartja elsősorban szem előtt, hanem valamilyen külföldi, az amerikai baloldalhoz köthető érdekeket erőltet” – mondta Zila János.

A baloldal több mint egy éven keresztül a magyar embereket és a hatóságokat is megpróbálta teljesen átverni a külföldről érkezett kampánypénzekkel kapcsolatban.

Erről a Századvég Alapítvány tanácsadója beszélt. Ifjabb Lomnici Zoltán hozzátette: ez nemcsak morális, hanem jogi kérdéseket is felvet.

„A külföldi pénz beáramlása törvénysértés. Ha ezt megpróbálják árnyalni, úgy, hogy egyébként most már egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy meg akarják ezzel téveszteni nemcsak az embereket, de bizonyos értelemben a hatóságokat is a pénz eredetét tekintve, (…) a pénz irányát, útját tekintve és felhasználását tekintve. Innentől ez már nemcsak politikai, hanem jogi, bizonyos körben pedig büntetőjogi kérdés” – fogalmazott.

Kapcsolódó tartalom

Ifj. Lomnici Zoltán hozzátette, a Fidesz és a KDNP az év végén megszavazott szuverenitásvédelmi törvényen keresztül bezárta azokat a kiskapukat, amiket a dollárbaloldal kihasznált az előző országgyűlési választáson.

A kiemelt kép illusztráció. A képen: a Fidelitas aktivistái molinóval a kezükben (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ajánljuk még