Gyász

Elhunyt Gát György

Székely bál: Kövér László szerint a jóra törekvő emberek nehéz időkben és helyzetekben képesek erőn felül teljesíteni

Mi magyarok, mindig csak annyira élünk, amennyire Magyarország él és Magyarország is mindenkor csak annyira él, mint amennyire a magyar emberek élnek – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a X. Székely Bálon szombat este Budapesten.

Az Országgyűlés elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a tavalyi találkozás óta – ahogy a kalotaszegi népdal mondja – „borul az ég mindenfelől, nem derül” – azaz a világ nem lett sem biztonságosabb, sem derűsebb.

„Járványok, háborúk, vérszomjas nemzetközi spekulánsok és uzsorások, országukat és nemzetüket eláruló európai politikusok és értelmiségiek;

Európa tudatos gazdasági tönkretétele, pénzügyi eladósítása és társadalmi destabilizálása, egy kontinentális lakosságcserét előkészítő,

szervezett illegális migráció, az európai embereket célzó, különféle eszközökkel zajló mentális agresszió, a fiataljaink nemi önazonosságát megcélzó életveszélyes lélektani és biológiai manipulációk” – sorolta a mai helyzetet jellemezve.

Kövér László azt mondta: mindabban, amit tapasztalunk, nem pusztán az örök metafizikai küzdelemről van szó a jó és a rossz között. A napjainkban már-már emberfeletti erővel támadó abnormalitást, gonoszságot, rombolást és hamisságot nagyon is evilági emberek evilági érdekeik táplálják – húzta alá.

Kapcsolódó tartalom

Az Országgyűlés elnöke ugyanakkor kiemelte: a jóra törekvő emberek, nehéz időkben és helyzetekben képesek erőn felül teljesíteni, helytállni és győzni. Kövér László egy székelyföldi történetet idézett fel, amelynek – a bálon vendégként jelen lévő – főszereplője egy rendkívül súlyos balesetet élt túl és épült fel belőle.

Gyógyulása után Isten irgalmasságának ajánlott hálaadó rönkkápolnát és hozzá vezető keresztutat építettek

– mondta az Országgyűlés elnöke, aki azt javasolta a vendégeknek, ha arra járnak, menjenek el az Egyes-kő lábánál lévő kápolnába, és mondjanak el egy imát.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által szervezett X.Székely Bálon Szász Jenő, az intézet elnökének köszöntőjében azt hangoztatta, hogy a rendezvénnyel hagyományt kívántak teremteni és az összetartozás érzését szerették volna megerősíteni. Beszéde után az elnök tiszteletbeli székely címeket adott át Kövér László házelnökkel. Az idei jótékonysági bál bevételét a kárpátaljai magyarság megsegítésére fordítják.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még