Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Mini bölcsőde jön létre Visegrádon

Nyolc férőhelyes mini bölcsődét alakítanak ki Visegrádon, a projekt tervezett befejezése jövő év március vége – tájékoztatta az Apróka Bölcsőde Nonprofit Kft. az MTI-t.

A fejlesztés a Miniszterelnökség támogatásával csaknem 245 millió forint feltételesen vissza nem terítendő európai uniós támogatásból valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázaton keresztül.

Kapcsolódó tartalom

Visegrádon jelentős az igény a szolgáltatásra, mert a városban jelenleg nincs bölcsőde és családi napközi – olvasható a közleményben. A mintegy 1700 lakosú városban a bölcsődéskorú kisgyermekek száma meghaladja a 45-öt.

A beruházás célkitűzése egy nyolc férőhelyes mini bölcsőde létrehozása; munkahelyteremtés három embernek; játszócsoport és időszakos gyermekfelügyelet biztosítása; programok szervezése együttműködő partnerekkel; sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztése; valamint a környezettudatosság népszerűsítése – írták a tájékoztatóban.

Az épület körül játszóudvar, jelentős zöldfelület, őshonos fákkal körbeültetett park jön létre, további környezetbarát megoldásként pedig napelemes és hőszivattyús rendszert alakítanak ki, valamint kerékpártárolót és elektromosautó-töltő berendezést építenek ki.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még