Gyász

Elhunyt Gát György

Egyre több a bizonyíték, hogy a Soros-birodalom pénzelte a baloldal kampányát

Az Action for Democracy vezetése bevallotta, hogy Soros György adta a dollármilliókat a magyar baloldalnak – számolt be a Mandiner. Olyan videók kerültek ugyanis nyilvánosságra, amelyek – úgy tűnik – cáfolják a baloldal eddigi állításait a guruló dollárokról. A Mandiner úgy fogalmaz: jól kirajzolódik az a módszer, amellyel sikerülhetett Soros Györgynek kijátszania a magyar jogszabályokat.

Az Egyesült Államokban tevékenykedő és politikai kommunikációval foglalkozó cégvezető, Eric Koch látható azokon a titokban rögzített felvételen, amelyet az M1 is bemutatott. Az aktivista a videóban arról beszél: egyik feladata az volt, hogy rontsa a magyar miniszterelnök hitelét Amerikában.

„Abban voltam érdekelt, hogy besározzam, legalább az Egyesült Államokban, mert ő egy hős az amerikai jobboldal számára” – fogalmaz Eric Koch, akinek egyik fő ügyfele a videó szerint az itthoni baloldal külföldi kampányfinanszírozási botrányának főszereplője, az Action for Democracy nevű szervezet.

A videóban az aktivista bevallja, hogy az NGO-t (nem kormányzati szervezetet) Soros György támogatja.

Kapcsolódó tartalom

A felvétel csak egy azok közül, amelyek nemrég jelentek meg az X közösségi oldalon. A videókban

az Action for Democracy vezetői egymás után vallják be, hogy a szervezet támogatásai Soros Györgytől érkeztek.

Az egyik videóinterjúban például zavartan nevetgélve helyesel Kati Marton, az Action for Democracy kuratóriumának elnöke arra a kérdésre, hogy kik finanszírozták az általa is vezetett NGO-t.

Kapcsolódó tartalom

Egy másik videóban pedig Wesley Clark tábornoktól, az Action for Democracy kuratóriumi tagjától egy eltorzított hangú kérdező arról érdeklődik, sok olyan amerikai van-e, akik támogatják a magyarországi ellenzéket, és hogy ez bevett gyakorlat-e.

„Nem annyian, mint szeretném. Úgy mint George, senki” – mondja Wesley Clark, Sorosra utalva.

Az Action for Democracy vezetése bevallotta: Soros György adta a dollármilliókat a magyar baloldalnak – írja a Mandiner. A portál úgy fogalmaz: „a fekete öves Soros-emberek beismerése alapján Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely mozgalmaihoz az amerikai spekuláns guríthatta a dollárokat.” Vagyis szó sem volt mikroadományokról, mint ahogy azt a baloldali politikusok korábban állították.

Márki-Zay Péter a rendszerváltozás utáni legnagyobb pártfinanszírozási botrányt robbantotta ki egy tévéinterjúban, amikor elismerte, hogy dollármilliókat kaptak az Egyesült Államokból a 2022-es választások előtt és után.

Ezek jó részét az Action for Democracy kalapozta össze, amelynek vezetője a Karácsony Gergely városdiplomáciai tanácsadójaként is dolgozó Korányi Dávid.

Kapcsolódó tartalom

Azóta egy titkosszolgálati vizsgálat kiderítette, hogy a baloldalhoz összesen több mint négymilliárd forint érkezett külföldről, és az Action for Democracy támogatottjai között volt Karácsony Gergely mozgalma is. Miközben Márki-Zay Péter végig úgy magyarázkodott, hogy a több mint négymilliárd forintnyi dollárt nem választási kampányra, hanem társadalmi célra kapták. Később azonban bevallotta, hogy a teljes baloldalt támogatták Amerikából.

„Az Action for Democracy már 2022-ben kijelentette nekünk, hogy természetesen ők az összellenzéket támogatták…” – mondta korábban Márki-Zay. Erre a most nyilvánosságra került felvételeken maga Korányi Dávid, az Action for Democracy vezetője is utal.

Korányi Dávid a felvételen hozzáteszi: ezek a szervezetek – ahogy ő fogalmaz – minden bizonnyal az ellenzék kezére játszottak.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Bajnai Gordon miniszterelnök (b) és Korányi Dávid kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkár (j) áll a Capitolium előtt washingtoni látogatásukon 2009. december 3-án (Fotó: MTI/Beliczay László)

Ajánljuk még