Aktuális

Izgalmas programokkal várják a látogatókat március 15-én Budapesten és vidéken egyaránt

A Sztárbox és Fekete Pákó megalázása miatt súlyosan megbüntették az RTL-t

Újabb 13 millió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) két műsor miatt az RTL-re. A kereskedelmi csatornát a Sztárbox egyik epizódja miatt tízmillió forintra büntették, mert nem megfelelően használta a korhatár-besorolást. A másik, hárommillió forintos büntetést azért kapták, mert megalázták Fekete Pákót.

Eltört hüvelykujj, bokaszalag-szakadás, bordarepedés, a Sztárbox durvaságát jelzi, hogy a ringbe szálló hírességek már a felkészülés során is súlyos sérüléseket szereztek. A NMHH pénteki közleményében jelentette be, hogy a műsor miatt ezúttal

10 millió forintos büntetést szabott ki az RTL-re, mert nem megfelelően használták a korhatár-besorolást, és az adást sem a megfelelő műsorsávban sugározták.

A médiatanács megállítása szerint a Sztárbox nem sport-, hanem szórakoztató show-műsor. De a gyermekkorú nézők akár azt a téves következtetést is levonhatták, hogy a konfliktusok kezelésének elfogadott módja az agresszió.

Vagyis az RTL hibázott. Az NMHH szerint a műsorszámot ugyanis az erőszakos jelenetek miatt 16 éven aluliaknak nem ajánlott jelöléssel kellett volna ellátni, és ennek megfelelően csak 21 óra után sugározhatták volna. A csatorna ehelyett a 12 éven aluliak számára nem ajánlott csoportba sorolta az adást.

Kapcsolódó tartalom

Az NMHH az Sztárbox miatt kiszabott 10 millió forintos büntetésén túl további 3 millió forintra is megbüntette a csatornát.

Fekete Pákót ugyanis megalázták a műsorvezetők azzal, hogy a kamerák előtt „levizsgáztatták” állampolgári alapismeretekből

– írja közleményében az NMHH. Az RTL Reggeli című műsorában tavaly októberben Fekete Pákó egy könnyed beszélgetésre számított, ehelyett a műsorvezetők olyan helyzetet teremtettek, amit nem tudott kezelni. A hatóság szerint a műsorvezetők visszaéltek a helyzettel, a vendégük hiányosságaira fókuszáltak és gúnyolódtak rajta. A médiatanács határozatában kiemeli, hogy az RTL megvalósítja az emberi méltóság megsértését, amikor úgy mutat be egy szereplőt, hogy figyelmen kívül hagyja, illetve megsérti a társadalmi együttélés alapvető normáit – ebben az esetben a társadalmi integráció előmozdítását.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még