Aktuális

„A kultúra a kötődéseink kötege” – átadták a Lajtha Ház Kulturális Központot

Új állatbarát programot indít Debrecen, jó hírt kaptak az állatvédő civil szervezetek

Állatbarát programot dolgozott ki Debrecen azzal a céllal, hogy minél több emberben tudatosítsák a felelős állattartást. A sajtótájékoztatón Ovádi Péter kormánybiztos azt mondta: nem kötelező állatot tartani, de ha tartanak, azzal felelősség is jár. Hangsúlyozta, hogy az állatvédő civil szervezetek idén 500 millió forintnyi támogatásra számíthatnak.

Debrecenben 16 ezer regisztrált kutya van. Ezenfelül sok él az utcán, chip nélkül. Ha közülük valamelyik elkóborol, gyakorlatilag lehetetlen a gazdát megtalálni. Az önkormányzat állatbarát programjával ezen is segítenének.

De fejlesztések is lesznek:

bővítenék és komfortosabbá tennék az ebrendészeti telepet, a lakótelepen pedig újabb kutyafuttatókat építenének.

A munkába az állatvédő civileket is bevonják.

Az állatvédelmi szervezetekkel a következő időszakban egy sokkal intenzívebb, sokkal komolyabb együttműködésre törekszünk. Nagyon remélem, hogy azokat a fejlesztési igényeket és javaslatokat, amelyeket megfogalmaznak, már 2024-től intenzíven megvalósíthatjuk” – fogalmazott Papp László, Debrecen polgármestere.

Kapcsolódó tartalom

A felelős állattartás az egyénnél kezdődik, de az állatvédelem közös ügyünk, amely politikán felül áll” – erről az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos beszélt.

A ma gyermeke az a jövő állattartója és nem mindegy, hogy milyen nemzedék fog felnőni, nem mindegy az, hogy a gyermekek hogyan fognak az állatvédelemről gondolkodni. És nagyon nagy szerepe van természetesen az állatvédelemben a jogalkotásnak is” – mondta Ovádi Péter.

A kormánybiztos szerint az állatvédelem nem létezne civil szervezetek nélkül, éppen ezért a tavalyihoz hasonlóan a kormány 500 milliós keretösszeggel újabb pályázatot ír ki az állatvédő civileknek.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még