Időjárás

Érkezik a fagy és hózápor is lehet

Milliárdokban gazdag hétvége jöhet: mutatjuk, mely számok hoztak eddig szerencsét a lottón

| Szerző: hirado.hu
Milliárdokban gazdag hétvége vár a szerencsevadászokra. Az Ötöslottón minden idők második legmagasabb összegű, 5,35 milliárdos főnyereménye továbbra is várja szerencsés telitalálatosát, a Hatoslottón pedig már közel másfél milliárd forint a tét. Az Ötöslottó fél éve tartó halmozódása alatt Fortuna több számot is kegyeibe fogadott, de voltak olyanok is, amelyek még egyszer sem kerültek ki nyerőszámként a sorsológömbből.

Taroltak a harmincasok az Ötös- és a Hatoslottó múltheti sorsolásán.

Kapcsolódó tartalom

Míg utóbbi játékon a hat nyerőszámból három, addig az Ötöslottón az öt nyerőszámból négy is a harmincas számkörből került ki. Ritka együttállás, hogy mindkét sorsoláson két szám is nyertesként került kihúzásra, hiszen a 32-es és a 34-es is százezreket és milliókat érhetett a játékosoknak.

Az Ötöslottón már fél éve tart a halmozódás, legutóbb 2023. júliusban született telitalálatos.

A halmozódás 25 hete alatt az öt nyerőszám között már 9 szám került be háromszor, így a 2, 4, 17, 32, 56, 74, 75, 77 és 89 is a szerencsések között szerepelt, de a halmozódás legszerencsésebb száma a 3-as, amely már négyszer is nyerőszámként került kisorsolásra.

Ugyanebben az időszakban azonban több olyan szám is volt, amely még egyszer sem került kihúzásra, ilyen például a 11-es, a 21-es, a 31-es, az 57-es, az 58-as vagy éppen az 59-es.

Kapcsolódó tartalom

A halmozódás ideje alatt már 809 nyertes volt csupán egy nyerőszámra a telitalálatostól, és 626-an válthatták milliókra négytalálatosukat, köztük pedig 31 olyan szerencsés született, aki négymillió forintot is meghaladó összegnek örülhetett.

A Hatoslottón már 10 hete halmozódik a fődíj, ahol 437 szerencsés válthatta százezrekre öttalálatos szelvényét, és ahol vasárnap már 1,46 milliárd forintért lehet ikszelni.

Tudta?

Az első szelvények értékesítését követően az Ötöslottó sorsológömbje 1957. március 7-én pördült meg először, ahol már másfél millió szelvény tulajdonosa várta az öt nyerőszámot, az első telitalálatosra pedig 5 hetet kellett várni. Az első főnyeremény boldog tulajdonosa egy máig tartó hagyományt indított el azzal, hogy saját, valamint gyermekei életkorát játszotta meg az Ötöslottón, amivel 855 ezer forint boldog tulajdonosa lett.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: Szerencsejáték Zrt.)

Ajánljuk még