Baleset

Két autó frontálisan ütközött, a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek

Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba

| Szerző: hirado.hu
Vonatos zarándoklatok indulnak 2024-ben is a Misszió Tours szervezésében, a MÁV-START Zrt. közreműködésével pünkösdkor két különvonattal Csíksomlyóra, júniusban pedig a lengyelországi Czestochowába és Krakkóba.

Mutatjuk a programot:

Május 16–19
Boldogasszony zarándokvonat – Csíksomlyó
Budapestről a Keleti pályaudvarról indul a vonat kora reggel a zarándokok ünnepélyes megáldása után, több felszállási lehetőséggel utazhatunk Székelyföldre, Csíkszeredába.

Útvonal odafele: Budapest, Keleti-pu.–Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány–Érmihályfalva–Nagykároly–Zilah–Zsibó–Dés–Déda–Maroshévíz–Gyergyószentmiklós–Marosfő–Csíkszentdomokos–Csíkmadaras–Madéfalva–Csíkszereda

Kapcsolódó tartalom

Május 17–19
Misszió Zarándokvonat – Csíksomlyó
A zarnádokok ünnepélyes megáldása után indul majd a vonat a délutáni órákban Budapestről, a Keleti pályaudvarról.

Útvonal odafele: Budapest, Keleti pu.–Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány–Érmihályfalva–Nagykároly–Zilah–Zsibó–Dés–Déda–Gyergyószentmiklós–Csíkszereda

Kolozsvár, 2023. május 25.
A csíksomlyói búcsúba tartó Boldogasszony zarándokvonat utasait köszöntik a kolozsvári vasútállomáson 2023. május 25-én.
MTI/Kiss Gábor

2024. június 24–27.
Fekete Madonna Zarándokvonat – Czestochowa–Krakkó
A vonat Budapestről, a Keleti pályaudvarról indul, a zarándokok megáldása után, Felvidéken keresztül érkezik majd Lengyelországba. A programok között szerepel egy rendkívüli élményeket ígérő nap a czestochowai magyar pálosok által alapított kegyhegyen, a Jasna Góra (Fényes-hegy) szentélyében, illetve püspöki szentmise Krakkóban, a lengyel anyától született és ott nevelkedett Szent László királyunk ünnepének napján.

Ajánljuk még