Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Meglepetéssel tetézi az országra lecsapó ónos esőt és havazást az időjárás – térképen mutatjuk, mi várható

| Szerző: hirado.hu
Az előttünk álló éjszakán egy okklúziós front érkezik, amely kedd délelőttig át is halad felettünk. Nagy területen okozhat ónos esőt, illetve főként északkeleten, majd kedd délelőtt a Tiszántúlon havazást is. A következő napokban frontokkal tarkított, mozgalmas, szeles időben lehet részünk.

Nyugat felől felszakad a felhőzet, és egyre nagyobb területen számíthatunk gyengén vagy közepesen felhős időre – írják a HungaroMet oldalán. Ezzel együtt a gyengülő csapadékzóna is fokozatosan kelet felé tevődik. Az északkeleti, keleti országrészben havazás valószínű, másutt az ónos esőt, fagyott esőt egyre inkább eső válthatja.

(Fotó: HungaroMet.hu)

Délután már a keleti tájakon is megszűnik a csapadék. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon kísérhetik erős, a magasabban fekvő helyeken olykor viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +11 fok között valószínű, keleten, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Késő este -4 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

(Fotó: HungaroMet.hu)

Az éjszaka első felében derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de főleg keleten maradhatnak felhősebb körzetek. Helyenként párássá válik a levegő, köd, zúzmarás köd képződik. Az éjféli órák után nyugat felől felhősödés kezdődik.

(Fotó: HungaroMet.hu)

Számottevő csapadék nem várható, de reggel az Alpokalján már gyenge eső nem zárható ki. A nyugati, délnyugati szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között várható, de a szélvédett, fagyzugokban ennél hidegebb is lehet.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: MTI)

Ajánljuk még