Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Meghökkentő videó: egy férfi meztelenre vetkőzött és felmászott a budapesti Szent István-bazilika oltárára

| Szerző: hirado.hu
Meghökkentő videót kaptunk egy olvasónktól: egy férfi meztelenre vetkőzött a budapesti Szent István-bazilikában, majd felmászott az oltárra. Értesüléseink szerint az eset hétfő kora délután történt. Cikkünk frissült: az OMSZ és a BRFK is válaszolt megkeresésünkre.

A hirado.hu-hoz eljuttatott felvételen látszódik, ahogy egy nő arra kéri az embereket, hogy hagyják el a templomot, többen pedig odamennek a meztelen férfihoz, és felszólítják, hogy jöjjön le, ő azonban nem mozdul, hanem elkezd vitatkozni velük.

Úgy tudjuk, hogy az eset hétfő délután történt, a fiatal, külföldi férfi rövidnadrágban próbált bejutni a bazilikába. Miután ezt nem engedték, ellökte a személyzet egyik tagját, és bejutott a templomba. Ekkor elkezdték kiüríteni az épületet, ezért mire a férfi meztelenre vetkőzött és a főoltárra mászott, már szinte teljesen üres volt a bazilika.

A hirado.hu értesülései szerint a mentők és a rendőrség is a helyszínre érkezett, de a mentőszolgálat tagjai nem látták szükségesnek a férfi kezelését, ezért a rendőrök hatáskörébe került az ügy.

Kerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztályát és az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ) is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Nem ez az első ilyen eset

Tavaly nyáron a római Szent Péter-bazilikában történt hasonló: akkor egy brazil férfi ruhátlanul felmászott a főoltárra, hogy így tiltakozzon az ukrajnai háború ellen. Az eset nem sokkal a római bazilika zárása előtt történt.

Egy megrökönyödött látogatónak sikerült a telefonjával videóra venni a jelenetet, a felvételt aztán megosztotta a Telegramon. Akkor a bazilika felügyelői azonnal közbeléptek, lehúzták a férfit az oltárról, és kihallgatásra bekísérték a csendőrségre. Ezt követően átadták őt az olasz rendőrségnek. A férfiról annyi derült ki, hogy súlyos depresszióval küzd.

Kapcsolódó tartalom

Frissítés:

Közben megérkezett az OMSZ válasza.

Azt írták: „A helyszínről kórházba szállítani senkit nem kellett, a körülmények tisztázása a hatóságok feladata.”

Frissítés 2:

A BRFK válasza is megérkezett. Mint írták: „2023. január 22-én

a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei intézkedtek egy nigériai állampolgárságú férfival szemben,

aki a bazilikában a két teremőrt meglökte, majd a bazilikában szeméremsértő módon viselkedett. A férfit a rendőrök előállították, és

garázdaság vétség, illetve kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit kihallgatását követően őrizetbe vették.”

Ajánljuk még