Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Karácsony Gergely azt állította, hogy nincs járatritkítás, majd nem sokkal később bevallotta, hogy van

| Szerző: hirado.hu
Bocsánatot kért a BKK vezérigazgatója az utasoktól, amiért ritkították a tömegközlekedési járatokat. Ezzel tulajdonképpen elismerte, hogy ez az utasokkal szembeni barátságtalan lépés volt. Karácsony Gergely azonban ugyanezt nem tette meg. Egy péntek esti televíziós interjúban ehelyett magyarázkodni próbált. Mint ismeretes, a balliberális városvezetés egyik napról a másikra, előzetes értesítés, valamint társadalmi egyeztetés nélkül ritkított meg több mint 50 járatot.

A péntek délutáni csúcsban is óriási volt a tumultus az 1-es villamos népligeti megállójában. Az utasok alig fértek fel a tömött járatokra.

Péntek reggel szembesültek a budapestiek azzal, hogy a megszokottnál ritkábban jön több fővárosi üzemeltetésű tömegközlekedési járat.

Kapcsolódó tartalom

A fővárosi fenntartású Budapesti Közlekedési Központ egyik napról a másikra ritkított 53 járatot. Vagyis mostantól egyes trolibusz, villamos és buszjáratok a megszokottnál ritkábban járnak pénteken és hétfőn csúcsidőben.

Karácsony Gergely szerint nem volt járatritkítás Budapesten, csak átszervezés

– legalábbis ezt állította az ATV-ben a balliberális főpolgármester, majd nem sokkal később bevallotta: valóban volt járatritkítás.

„Sokkal hamarabb és látványosabban kellett volna kommunikálni a járatritkításokról” – ismerte be a BKK vezérigazgatója. Walter Katalin az ATV-nek azt mondta: hibáztak és elnézést kér a zsúfolt járművekről lemaradó utasoktól.

Kapcsolódó tartalom

„Ez már kommentálhatatlan, felháborító és gusztustalan. A ritkítás maga is, de az egész sunyi eljárás amit előadtak. Itt fejeknek kell hullani” – ezt közösségi oldalán írta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület, akik szerint a konzekvenciát főpolgármesteri szinten kell levonni. Az egyesület azt írta: a BKK többször, inkorrekt módon átírta a saját közleményét és sokkal több buszjáratot, valamint rengeteg villamos- és trolibuszjáratot is bedobott a járatritkításba.

A döntés miatt a főpolgármester már csütörtökön magyarázkodott. Karácsony Gergely a közösségi oldalon azt írta: a csökkentett járatszámra szerinte azért van szükség, mert a korábbinál sokkal elterjedtebb az otthoni munkavégzés, ami miatt az átlagosnál kevesebben utaznak hétfőn és pénteken.

Karácsony Gergely nem vesz tudomást a valóságról és csak a szavak és látszatintézkedések szintjén foglalkozik a budapestiek sorsával – erről a Pesti Srácok újságírója beszélt az M1-en. Dezse Balázs szerint a balliberális főpolgármester hibát hibára halmoz, de ezt nem hajlandó beismerni.

„Ő a nép egyszerű gyermekeként szeret tetszelegni, na most a nép egyszerű gyermekének egy nagyon becsülendő tulajdonsága, hogy ha hibázik azt el tudja ismerni és megpróbálja azt a hibát a legjobb tudása szerint korrigálni. Karácsony Gergely ezt soha nem teszi meg” – mondta.

Dezse Balázs hozzátette: Karácsony Gergely inkább bujkál az újságírók elől, minthogy szembe kelljen néznie azzal, hogy a 2019-es kampányígéreteiből szinte semmi sem valósult meg.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Karácsony Gergely fõpolgármester Fotó: MTI

Ajánljuk még