Aktuális

Földrengés rázta meg Montenegrót

A milliókat kereső Cseh Katalin azért lobbizik, hogy hazánk ne kapjon uniós pénzt

Cinikus, hogy miközben a momentumos Cseh Katalin milliókat keres Brüsszelben, azon dolgozik, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat. Erről is beszélt Gulyás Gergely a Kormányinfón. A magyar baloldal politikusai szerdán is élesen bírálták Magyarországot az Európai Parlamentben. Még azt sem kifogásolták, hogy vannak, akik megvonnák a szavazati jogot Magyarországtól. Sőt, az erről szóló tervezetet éppen Cseh Katalin jegyzi.

Teátrális hangnemben, magából kikelve bírálta Magyarországot szerdán Cseh Katalin az Európai Parlamentben (EP). A Momentum EP-képviselője az egyik jegyzője annak a javaslatnak, amely megvonná Magyarország uniós szavazati jogát.

A politikus évek óta azért lobbizik, hogy Brüsszel függessze fel a Magyarországnak járó támogatások kifizetését.

A Cseh Katalin által korábban vezetett Pannónia Nyomda Kft. több mint 285 millió forintnyi EU-támogatást nyert – 2021 nyarán ezzel a hírrel közölt videót a baloldali politikusok korrupciós ügyeit megszellőztető Anonymus.

Kapcsolódó tartalom

A momentumos politikust érintő botrány részleteit akkor a Bennfentes.net írta meg. A hírek szerint a politikushoz köthető céhgháló egy olyan pályázattal nyert uniós támogatást, amelyben a kiépíteni kívánt technológia egyik felhasználási lehetőségeként a 2024-es magyarországi olimpiai pályázatot nevezték meg – majd aztán éppen

Cseh Katalin lett az egyik vezéralakja az olimpiaellenes aláírásgyűjtésnek.

Bár az ügyben akkor az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálatot indított, Cseh Katalin az M1-nek tagadta, hogy bármi köze lenne az érintett cégekhez. A Magyar Nemzet azonban egy informátorra hivatkozva arról is írt, hogy

a Cseh Katalinék köré szerveződő céghálózat másfél milliárd forintot is meghaladó támogatást kaphatott

egy szécsényi ingatlanra is a nyomda egyik telephelyeként. Csakhogy az ingatlanhoz kapcsolódó pályázatok megvalósulásának nyoma sem volt, sőt, az érintett társaságok soha nem dolgoztak a telephelyen. A helyszínt a cikk szerint nem véletlenül választották: az elmaradottnak számító Nógrád vármegye fejlesztése ugyanis különösen magas uniós támogatási aránnyal bír. Vagyis minimális önerő befektetésével jóval nagyobb összegekhez lehet hozzájutni.

Kapcsolódó tartalom

Ha a Magyarországnak szánt források felszabadítása megismétlődik, úgy a parlament bizalmatlansági indítvány útján megvonja a bizottságtól a bizalmat – ez állt abban a módosító indítványban, amelyet többedmagával a momentumos Cseh Katalin nyújtott be a hazánkat elítélő javaslat mellé az Európai Parlamentben. A Magyar Nemzet úgy fogalmaz: a forrásmegvonás érdekében

Cseh Katalinék még a bizottságot is megzsarolták.

Cinikus, amit Cseh Katalin csinál EP-képviselőként – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Gulyás Gergely hangsúlyozta: miközben a momentumos politikus milliókat keres és uniós támogatáshoz juthatott, azért dolgozik, hogy Magyarország forrásoktól essen el.

Kapcsolódó tartalom

„A cinizmus, a romlottság és a pofátlanság csúcsa az, hogy valaki, akinek a családja európai uniós pénzekhez jutott, azt büntetőeljárások keretében vizsgálják a mai napig, az érvel amellett, hogy Magyarország ne kapjon uniós forrásokat” – mutatott rá Gulyás Gergely.

Hozzátette: a mostani európai parlamenti ülés is bizonyítja, hogy

a hazánkat elítélő külföldi vélemények mögött az itthoni baloldali politikusok állnak,

akik most sem Magyarország érdekeit képviselik.

Kiemelt kép forrása: MTI/Máthé Zoltán

Ajánljuk még