Aktuális

Szoboszlai: Nincsenek fájdalmaim, és szeretnék mihamarabb csúcsformába kerülni

Jön a havazás – térképen mutatjuk, mi várható

| Szerző: hirado.hu
Napközben Irene melegfrontjának köszönhetően felhős és csapadékos lesz az idő, majd csütörtökön a ciklon szabályosan felrántja a szubtrópusi légtömeget, ezért veszélybe kerül a napi melegrekord.
(Forrás: Hungaromet honlapja)

Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Délelőtt északkeleten havazás, havas eső, másutt helyenként ónos eső is előfordulhat, majd fokozatosan mindenütt – legkésőbb északkeleten – esőbe vált a csapadék. A déli szél megélénkül, több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lökések is előfordulhatnak.

A csúcshőmérséklet 0 és +9 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

A maximum beállta az esti órákban várható. Késő estére kissé tovább emelkedhet a hőmérséklet, 0, +11 fok közé – olvasható a Hungaromet honlapján. 

Országos előrejelzés: csütörtök reggeltől csütörtök éjfélig

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, de időszakosan akár nagyobb területen is lehet kevesebb, illetve vékonyabb felhőre számítani. Több helyen, több hullámban várható eső, zápor. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estefelé a Dunántúlon északnyugatira fordul a légáramlás.

Kora délutánra általában 11, 17 fokig melegszik fel a levegő, de az északkeleti tájakon 10 fok alatt marad a hőmérséklet, délen viszont kissé melegebb is lehet az idő.

 

Ajánljuk még