Megrázó

Varga Judit: Magyar Péter késsel a kezében járkált a házban

A Napenergia Plusz Programban nem az előregisztráció szerinti sorrendben bírálják el a támogatási kérelmeket

A Napenergia Plusz Programban nem az előregisztráció szerinti sorrendben bírálják el a támogatási kérelmeket – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfőn.

A tájékoztatás szerint a háztartásokat zöldenergia termelésére és tárolására ösztönző program a mai nappal újabb szakaszába lépett, megkezdődött a lakossági előregisztráció.

A pályázati felületre való belépésben a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalán bekövetkezett rendszerhiba okoz fennakadást, a külső probléma elhárításán a teljes helyreállításig dolgoznak, több mint ezer előregisztrációs kérelem már beérkezett – írták.

Közölték: a pályázati folyamatban az előregisztrációs és a támogatási kérelmek benyújtása elválik egymástól.

A kiírás szerint az előregisztráció jóváhagyásáról a támogató 15 munkanapon belül dönt. A pályázó ezután jelölheti ki a három lehetséges kivitelezőt, akik közül a rendszeren keresztül beérkező ajánlataik alapján választhat. Támogatási kérelmeket az aláírt kivitelezői szerződéssel rendelkezők nyújthatnak majd be.

Kapcsolódó tartalom

A tárca tudatta, hogy a beérkező pályázatok elbírálásának, a támogatási források odaítélésének sorrendjét nem az előregisztrációs, hanem a támogatási kérelmek benyújtása befolyásolja.

A Napenergia Plusz Program 75 milliárdos keretösszeggel segíti a modern napelemes rendszerek telepítését.

Egy ingatlanra ebből legfeljebb 5 millió forint forrás juthat, az elnyerhető támogatás a családok beruházási költségeinek legfeljebb kétharmadát fedezheti.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Ajánljuk még