Időjárás

Továbbra is kitart a fagy, de nemsokára fordulhat a kocka

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: érkezik az emelt összegű nyugdíj

A nyugdíjemelés nemcsak az öregségi nyugdíjasokat érinti, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülőt, összesen két és fél millió embert.

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében írt arról, hogy a mai naptól érkezik a hat százalékkal megemelt nyugdíj.

„Megvédjük a nyugdíjasokat!” – tette hozzá a kormányfő.

 

Szentkirályi Alexandra a Facebookra pénteken feltöltött videóban emlékeztetett: a hat százalékkal emelt nyugdíj, átlagosan havi 13 ezer forintos emelést jelent. Január 12-e az idei első nyugdíjutalás napja.

Kapcsolódó tartalom

A kormányszóvivő kiemelte: nyugdíjemelés nemcsak az öregségi nyugdíjasokat érinti, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülőt, összesen két és fél millió embert.

Jelezte: emelt összegű ellátás érkezik februárban is, méghozzá duplán, hiszen akkor a 13. havi nyugdíjat is kifizetik.

A kormány tehát a mostani háborús időkben is megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, idén is garantált az inflációkövető nyugdíjemelés” – jelentette ki.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: az inflációt a kormány csökkenő pályára állította, de ha az év végére esetleg kiderül, hogy az idei éves infláció mégis magasabb lenne a most becsült hat százaléknál, akkor az év végén az inflációkövető nyugdíjkiegészítés is garantált.

Kapcsolódó tartalom

Szentkirályi Alexandra hozzátette: a kormány azzal is tisztában van, hogy a nyugdíjasoknak nagyon fontos a rezsicsökkentés, aminek köszönhetően Európában a magyar nyugdíjasok fizetik a legalacsonyabb gáz- és áramárat.

Jelezte: a kormány Brüsszellel emiatt is vitában áll, mert Brüsszel a rezsitámogatás eltörlésére akarja kényszeríteni. Kijelentette: a kormány nem fogja hagyni, hogy Brüsszel a magyar nyugdíjasokkal és családokkal fizettesse ki az elhibázott szankciók árát.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még