Aktuális

Újabb próbarepülésén megsemmisült a SpaceX gigászi űrrakétája – VIDEÓ

Aki évek óta tökéletesíti a hosszú élet receptjét – 103 éves Keleti Ágnes, a legek királynője

| Szerző: Untermayer Tamás / hirado.hu
Ma ünnepli a 103. születésnapját Keleti Ágnes ötszörös olimpiai és egyszeres világbajnok tornász, a nemzet sportolója. Büszkén birtokolja a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka és érmese címet, immáron több mint három éve. A legenda nem titkolja, számára minden újabb év örömteli ajándék.

Izgatottan, nagy mosollyal várta köszöntőit a kedden 103. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes.

„A születésnapi köszöntést kedden a budapesti lakásában tartottuk. Ági néni természetesen tortát és sok virágot is kapott. Mi, a barátok énekeltünk neki, a vendéglistán pedig ismét szerepeltek különleges személyek” – mondta lapunknak Keleti Ágnes közeli barátja és szóvivője, Róth Tamás fotós, aki elárulta, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyulay Zsolt, a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) főtitkára, Altorjai Sándor, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, a MATSZ sportigazgatója, Berki Krisztián, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja, olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel és a sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám személyesen köszöntötte fel a világ legidősebb élő, 2023 szeptembere óta pedig a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnokát is.

Keleti Ágnes születésnapját többek között Gyulay Zsolt társaságában ünnepelte (Fotó: Róth Tamás)

Ági néni mindenkit mosolyogva fogadott és megköszönte a jókívánságokat. A sport iránti szeretete mit sem változott, élénken érdeklődött a Magyar Tornaszövetségről és a magyar tornászokról” – mesélte Róth Tamás.

Keleti Ágnes a hirado.hu-nak elmondta, nagyon örült neki, amikor megtudta, hogy a róla készült, 2022 decemberében bemutatott Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes című portréfilm tavaly novemberben különdíjat kapott a milánói FICTS Nemzetközi Sportfilmfesztiválon.

„Nagyon boldog voltam. Ez a film olyan nekem, mint minden újabb év, egy örömteli ajándék”

– mondta minden idők legeredményesebb magyar tornásznője.

Lapunk azt is megtudta, hogyan telnek Keleti Ágnes napjai budapesti otthonában.

„Kisebbik fia, Bíró Rafael mindennap meglátogatja, együtt ebédelnek, az Ausztráliában élő nagyobbik fiával, Dániellel pedig gyakran beszélnek telefonon. Ági néni a korához képest jól van, a nap 24 órájában egy házvezetőnő és egy nővér vigyáz rá, mindennap leviszik sétálni, de rendszeresen jár hozzá gyógytornász és orvos is. Mivel imád utazni, leggyakrabban utazási műsorokat néz, persze az imádott torna mellett, amit lelkesen kommentál is. A sport mindig felidézi a legszebb emlékeit. Kedvence még az opera és a balett. Annak ellenére, hogy már nem nagyon hall, amit lát, az nagyon tetszik neki” – mesélte nevetve Róth Tamás.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Keleti Ágnes a 103. születésnapján Altorjai Sándor (balra) és Berki Krisztián (jobbra) társaságában (Forrás: Róth Tamás)

Ajánljuk még