Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Tél a javából: erős szél kíséri a havazást, több helyen nappal is fagyhat

| Szerző: hirado.hu
Hétfőn északon elkezd felszakadozni a felhőzet, másutt borult lesz az ég. Több helyen lehet hószállingózás, gyenge havazás. A szél többfelé lesz erős, valamint északkeleten viharos.
(Forrás: OMSZ)

Hétfőn északon határozottabban elkezd felszakadozni, csökkenni a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében elsősorban

a Dunántúlon lehet több helyen hószállingózás, gyenge havazás, de keletebbre is lehet csapadék.

Később, délután már inkább a déli megyékben szállingózhat kevés helyen a hó – írta honlapján a HungaroMet.

(Forrás: OMSZ)

Az északi, északkeleti szél többfelé lesz erős, a Dunántúl középső és nyugati részén, valamint északkeleten viharos. Délutántól veszít némileg erejéből a szél.

Kapcsolódó tartalom

A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +2 fok között várható, az ország középső részein emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet. Késő estére -6 és -1 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Forrás: OMSZ)

Estére az északi megyékben tovább csökken a felhőzet, sőt ott már derült tájak is lesznek. Ezzel szemben délebbre zárt marad a felhőtakaró, arrafelé jelentéktelen hószállingózás még előfordulhat.

(Forrás: OMSZ)

Az északias szél folyamatosan veszít erejéből, hajnalban már csak kevés helyen lehet erős, a Zemplénnél egy-egy viharos széllökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -3 fok között alakul, de a szélvédett, derült északi tájakon ennél hidegebb is lehet.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ajánljuk még