Baleset

Meghalt egy motorkerékpáros a 81-es főúton

Sült malac, lencse, virsli, pezsgő- és borkóstoló – így wellnessezünk mi, magyarok szilveszterkor

Még vasárnap délelőtt is sokan voltak az üzletekben, rengetegen hagyták ugyanis az utolsó pillanatra a szilveszteri bevásárlást. A legkelendőbb ezúttal is a virsli és a pezsgő volt, de jól fogyott a lencse is. Sokan voltak viszont, aki inkább elutaztak otthonról szilveszterezni. A hazai hotelek többsége telt házzal üzemel szilveszterkor – derül ki az M1 Híradó évzáró körképéből.

Alig győzték kiszolgálni a vevőket ebben a nyíregyházi élelmiszerüzletben, annyian voltak délelőtt. Úgy tűnik, most is sokan hagyták az  utolsó pillanatra a szilveszteri bevásárlást.

„A virsli mindenképpen kell, meg húsleves kell, pipileves csigatésztával, aztán majd meglátjuk, mi jön még utána: malachús sütve, vagy a rántott hús” – részletezte egy háziasszony.

A legtöbb családnál már megvan, hogy mi lesz a szilveszteri menü. „A szokásos malachús, melyet a piacon vásároltunk, kis malacsült, úgyhogy az újévi finomságok” – mondta egyik honfitársunk.

Sokan azonban nem bajlódnak a főzéssel, inkább szállodában töltik a szilvesztert.

Az M1-en bemutatott balatonfüredi szállodába például több baráti társaság is érkezett.

„Nagyon jó a vendéglátás, isteni a kiszolgálás, de az első kérdésünk az volt, hogy ugyanaz-e a zenekar? Azt gondolom, hogy tartalmas programokkal nemcsak nyáron, hanem télen, tavasszal, ősszel bármikor a Balatonra lehet jönni” – mondta Paraczky Péter, az egyik szállóvendég.

Míg a vendégek csemegéztek, addig a hotel konyhájában már javában készültek a szilveszteri étkek. Borkostolós vacsorával várják az óévbúcsúztatókat.

„Egy hagyományos magyaros disznótoros ételt látunk a tányéron, amely pecsenyét tartalmaz, fokhagymásan, fűszeresen elkészítve” – mondta a séf az M1 kamerájának.

Nagyüzem volt az egyik esztergomi szálloda konyháján is, ahol olasz ételekkel lepik majd meg a szilveszterezőket. Több mint 300 főt várnak szilveszter éjszakára.

„Idén egy olasz vacsorával készültünk, a Keresztapa ihlette az egészet, így olasz zenékkel kísérve egy olasz menüsort is raktunk össze. Előételekben bruschetta, mini caprese, rókagombás lencseleves, minestrone, főételekben különböző tészták, illetve desszertben a tiramisu és pannacotta szerepelnek” – részketezte Patai Lajos, az étterem kiemelt séfje.

Napokkal ezelőtt megérkeztek már a szilveszterezők az M1-en bemutatott szegedi wellness hotelbe. Sokan fürdőzéssel kezdték a napot, ők így hangolódtak az ünnepre.

„Szilveszteri díszekbe öltözött az épület, így már napközben minden adott volt az esti fergetes ünnepléshez. Idén gálavacsorával és különleges programokkal készülnek a több száz vendégnek” – mesélte Molnár Péter, a Hunguest Hotel Szeged értékesítési igazgatója.

„Már közel egy éve szervezzük az idei bulit is, nagyon sok program lesz, készülünk élő zenével, sztárvendégekkel, lesz jósnő, aki rendelkezésre áll a szállóvendégeknek, illetve a vendégekről karikatúrák is készülnek majd az este folyamán” – tette hozzá.

A szallas.hu felmérése szerint idén szilveszterkor Szeged mellett a legnépszerűbb úti célok közé Eger, Gyula, Pécs és a főváros tartozik.

Kiemelt képen:

Ajánljuk még