Aktuális

Kényszerleszállást hajtott végre Lengyelországban egy amerikai drón

Nyugodt idővel búcsúzik 2023, majd borúsan köszönt be az új esztendő

Időjárási szempontból még egy nyugodt napunk maradt az évből, majd az új esztendő változásokat hoz. Több hullámban érkezik frontrendszer a Kárpát-medence fölé, emiatt felhősebbre, csapadékosabbra és időnként szelesebbre fordul időjárásunk.

Várható időjárás vasárnap éjfélig:

Estétől romlanak a látási viszonyok, éjszaka nagy területen képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amely vasárnap napközben főként a Dunától keletre csak lassabban oszlik fel, sőt az Északi-középhegység térségében egész nap megmaradhat. Másutt napos, fátyolfelhős idő ígérkezik. A szitálás, ónos szitálás mellett vasárnap késő délutántól, estétől az északi tájakon már előfordulhat eső, záporeső is. Vasárnap már több helyen fordulhatnak elő élénk széllökések, sőt az Észak-Dunántúlon erős lesz a déli szél.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között várható, de ennél a Dunántúlon néhol enyhébb, a fagyzugokban hidegebb idő valószínű.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a legtovább borult, ködös Északi-középhegységben csupán 2 és 6, másutt 7 és 15 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában:

Az európai időjárási helyzetben továbbra sincs érdemi változás, a frontok a kontinens északi részein teszik változékonnyá az időjárást. A legtöbb csapadékot Németország északi területeiről jelentették, ott helyenként eléri a 40 mm-t a csapadék mennyisége. Ezzel szemben szárazföldünk déli felén nyugodt, nagyrészt csapadékmentes, napos időjárás uralkodik anticiklonális hatásoknak köszönhetően.

Napközben csak a Kelet-európai-síkság északi részén és Skandináviában marad fagypont alatt a hőmérséklet, nagyrészt inkább a tavasziasan enyhe idő jellemző. A Kárpát-medencében is marad a nyugodt, eseménytelen időjárás, de vasárnap késő délutántól, estétől egy közeledő hidegfront hatására az északi tájakon már előfordulhat eső, záporeső.

Ajánljuk még