Aktuális

„A kultúra a kötődéseink kötege” – átadták a Lajtha Ház Kulturális Központot

Fokozatosan javulnak a látási viszonyok – térképen mutatjuk, mi várható

| Szerző: hirado.hu
Szombaton a nap első felében fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Délutánra az ország legnagyobb részén napos idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél megélénkül.
(Forrás: OMSZ)

Szombaton a nap első felében fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de északkeleten lesznek olyan területek, ahol csak lassan oszlik fel a ködtakaró. Délutánra viszont az ország legnagyobb részén gyengén felhős, napos idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék nem várható, de a ködös részeken szitálás előfordulhat. A nyugati, délnyugati szél megélénkül – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a tartósabban borult, ködös részeken ennél hűvösebb lesz. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Forrás: OMSZ)

Este nagy területen képződik köd és rétegfelhőzet, ezek együttesen reggelre az ország legnagyobb részét beboríthatják. Szitálás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás.

(Forrás: OMSZ)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de a kevésbé felhős tájakon fagypont alatti értékek is előfordulhatnak.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ajánljuk még