Aktuális

Videó: Busszal ütközött az autó Budapesten

Ködösen indul a reggel, aztán délután jön a napsütés

| Szerző: hirado.hu
A következő napokban szinte másolja majd magát az időjárás, az újévvel azonban változás érkezik.

A köd, illetve a rétegfelhőzet várhatóan csak lassan zsugorodik, nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön lehetnek akár egész nap borult, ködös tájak – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: met.hu)

Másutt ugyanakkor fátyolfelhős, napos idő lesz. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután a tartósan borult, ködös tájakon döntően 3 és 8, a napos vidékeken jobbára 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Estefelé a köd és a rétegfelhőzet ismét terjeszkedik, leginkább az ország északi felén. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás.

(Fotó: met.hu)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de a kevésbé felhős tájakon fagypont alá is hűlhet a levegő.


Az északi országrészben képződött köd ma napközben fokozatosan zsugorodik, de lesznek területek, ahol tartósan rosszak maradnak a látási viszonyok. Estétől újra az ország északi felében (kivéve az Alföld északkeleti harmada) kezdődhet meg sűrű köd kialakulása.

(Fotó: met.hu)

A fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás is előfordulhat.

Kiemelt kép: Ködös táj Cered közelében. (Fotó: MTI/Komka Péter)

Ajánljuk még