Időjárás

Óriási fordulatot vesz az időjárás – kiderül, mit hoz a zsákban Sándor, József, Benedek

Németh Szilárd: Védjük meg közösen a rezsicsökkentést!

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos azt kéri, hogy vegyenek részt minél többen a nemzeti konzultáción, védjük meg közösen „Európa legalacsonyabb rezsiszámláit”.

Németh Szilárd a Facebook-oldalára kedden feltöltött videós bejegyzésben arról beszélt, hogy az Európai Bizottság megtámadta a rezsicsökkentést: a „hazai baloldal és a brüsszeli bürokraták” arra akarják rávenni a magyar kormányt, hogy szüntesse azt meg.

Kapcsolódó tartalom

A politikus úgy fogalmazott, az Európai Bizottság az energiatámogatási intézkedések fokozatos megszüntetését követeli, pedig a rezsicsökkentés havonta átlagosan 181 ezer forinttal csökkenti minden magyar háztartás energiaszámláját.

„A rezsicsökkentés immár tíz éve védi a magyar családokat, ennek köszönhetően mi fizetjük Európa legolcsóbb, legkisebb energiaszámláit. Mi fizetünk a legkevesebbet a háztartási gázért, az áramért és a távhőért”

– mondta Németh Szilárd, hozzátéve, hogy ezt a vívmányt az ukrajnai háború és az energiaválság kitörésekor is sikerült megőrizni.

A kormány által létrehozott úgynevezett rezsivédelmi alap immár három éve biztosítja a rezsicsökkentés teljes fenntartását, és ezt a jövő évi költségvetésben is biztosítja – hangsúlyozta.

„Azt javaslom mindenkinek, védjük meg közösen a rezsicsökkentést, ne engedjük, hogy Brüsszel ránk erőszakolja az akaratát, töltsük ki minél többen a nemzeti szuverenitásunkról szóló nemzeti konzultációt”

– mondta a kormánybiztos.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még