Baleset

Két autó frontálisan ütközött, a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek

48 perc: Trump idejében nem törtek ki újabb háborúk, Biden alatt mindenhol tüzek gyúlnak

| Szerző: hirado.hu
Olyan áldozatokat hoz Ukrajna, amelyeket hosszú évtizedek alatt sem fog kiheverni. Joe Biden méltatlan az Egyesült Államokhoz, Donald Trump elnöksége azonban nem tett rosszat sem az USA-nak, sem a világnak, az ő idejében nem törtek ki újabb háborúk, Biden alatt viszont mindenhol tüzek gyúlnak – hangzott el a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor évzáró adásában, melyben Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója, Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője, valamint Kálomista Gábor producer, színházigazgató voltak Lánczi Tamás vendégei.

 

Kapcsolódó tartalom

„Senki nem gondolta, hogy Oroszország meg fogja támadni Ukrajnát, egyedül az amerikaiaknak volt erről pontos információjuk. (…) Az oroszok támadták meg Ukrajnát, nem az amerikaiak” – érvelt Fodor Gábor, aki helyeselte, hogy a Nyugat fegyverszállítmányokkal szállt be a háborúba, mivel – megítélése szerint – a hősies honvédő küzdelmet folytató ukránok harcolni akartak.

Kapcsolódó tartalom

Kálomista Gábor emlékeztetett rá, hogy

a hadköteles férfiakat begyűjtik és erőszakkal hurcolják a frontra.

Horváth József pedig felidézte, hogy Angela Merkel volt német kancellár is elismerte, csak azért írták alá a minszki egyezményeket, hogy időt nyerjenek és felfegyverezzék Ukrajnát, tehát nem érte váratlanul az európai elitet ez a fegyveres konfliktus.

„Olyan áldozatokat hoz Ukrajna, amelyeket hosszú-hosszú évtizedek alatt sem fog kiheverni,

ahelyett, hogy másfél évvel ezelőtt értelmes kompromisszum született volna” – szögezte le a biztonságpolitikai szakértő.

„A felelősséget valakinek vállalni kell ezért a sok százezer halottért”

– tette hozzá Lánczi Tamás.

Kapcsolódó tartalom

„Ez a döntéshozatali folyamat, ami az Európai Unióban megy, rendkívül káros” – állapította meg Kálomista Gábor.

Fodor Gábor úgy vélekedett, hogy

az illegális bevándorlás tekintetében az idő a magyar kormányfő álláspontját igazolta,

és fordulópontként értékelte az Izraelt ért terrortámadást, mivel a palesztinpárti tüntetések szerinte ráébresztették Európát arra, hogy a migráció kulturális, szociális és biztonságpolitikai gondokat okoz.

Kapcsolódó tartalom

Lánczi Tamás emlékeztetett rá, hogy

a migrációs paktumot továbbra is erőltetik, a terrortámadás után pedig megháromszorozta az EU a Palesztin Hatóságnak nyújtott támogatást.

„Hol van itt a változás, a kijózanodás?” – firtatta a házigazda.

Fodor Gábor kiemelte, hogy változott a német és a francia közvélemény is, a holland kormány pedig megbukott.

Kapcsolódó tartalom

„A közvélemény hangulatváltozása abból fakad, hogy kiürülnek a kasszák” – tette hozzá a csődközeli állapotba sodort német költségvetést emlegető Horváth József, aki

a bukott Római Birodalomhoz hasonlította az Európai Uniót.

Terítékre került Joe Biden amerikai elnök hanyatló mentális állapota és a közelgő amerikai elnökválasztás kérdése is.

Kapcsolódó tartalom

„A zászló Trumpnak áll, ő nem az a figura, aki fel fogja adni”

– fogalmazott Fodor Gábor, aki nem szimpatizál a népszerű republikánus politikussal, de elismerte, hogy az elnöki tevékenységének nagyon sok pozitív eredménye volt.

Kálomista Gábor és Horváth József a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban (Fotó: hirado.hu/Horváth Péter Gyula)

„Én bírom Trumpot” – reagált Kálomista Gábor, aki méltatta Amerika korábbi elnökét.

„Ő legalább őszinte, kiáll, és a saját véleménye irányába megy, és nem tett rosszat az Egyesült Államoknak az ő elnöksége” – érvelt Kálomista Gábor, aki emlékeztetett rá, Trump kijelentette, hogy

egyetlen nap alatt leállítaná a háborút.

„Nemcsak az országának nem tett rosszat, de a világnak sem” – tette hozzá Lánczi Tamás hangsúlyozva, hogy Trump idejében nem tört ki újabb háború, Biden regnálása alatt viszont mindenhol tüzek gyúlnak.

Kapcsolódó tartalom

„Joe Biden méltatlan az Egyesült Államokhoz”

– szögezte le Horváth József, aki rámutatott Trump elnökségének gyenge pontjaira is.

Kapcsolódó tartalom

„Mivel ő az üzleti szférából jött, elkövette azt a hibát, hogy az adminisztrációt nem uralta a négy éve alatt, főként a külügyi és a titkosszolgálati világot nem uralta” – jegyezte meg a biztonságpolitikai szakértő.

Kiemelt kép forrása: hirado.hu/Horváth Péter Gyula

Ajánljuk még