Fontos

Hajtóvadászat indult a józsefvárosi gyilkos után

Jónak lenni jó! – A Regőczi Alapítvány támogatottja is tett felajánlást

A koronavírus-világjárványban szüleiket elvesztőket segítő Regőczi Alapítvány támogatottja, Szűcs Eszter Anita iparművész saját alkotását ajánlotta fel a Jónak lenni jó! kampányban.

Herczegh Anita kuratóriumi elnök felidézte, hogy a Jónak lenni jó! két évvel ezelőtt a Regőczi Alapítványnak gyűjtött, ezért idén azzal is segítik az akciót, hogy az alapítvány egyik támogatottjának felajánlását eljuttatták a szervezőkhöz.

„Az a nagyon szép ebben a történetben, hogy a Regőczi Alapítvány támogatottja, Szűcs Eszter Anita iparművész is fontosnak tartja, hogy azt a segítséget, amit ő kapott korábban, valamilyen formában viszonozza”

– fűzte hozzá a Herczegh Anita.

Áder János volt köztársasági elnök, a Regőczi Alapítvány alapítója kiemelte:

minden segítséget megérdemelnek azok, akiket már korán, „a gyermekük születése pillanatában, vagy gyerekként, születésük pillanatában megpróbált az Isten, nekik azt gondolom, hogy minden segítség elkel”.

Áder János köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki a jótékonysági kampányt kitalálta és évről évre változatlan lelkesedéssel segíti annak lebonyolítását. Kiemelte, hogy nagy segítséget nyújtanak a műsor készítői és munkatársai nemcsak azzal a pénzzel, amit összegyűjtenek a szervezeteknek, hanem azzal is, hogy évről évre felhívják a figyelmet arra, hogy mennyi segítségre szoruló ember él az országban.

A közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő jótékonysági akciójával – amely idén a koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését támogatja – a Semmelweis Egyetem Alapítványt lehet segíteni a 13600-as telefonszám tárcsázásával és a 04-es azonosító megadásával, vagy SMS-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra. Minden hívás és sms 500 forintos adományt jelent.

Emellett idén is lehet ismert emberek által felkínált tárgyakat venni, amelyek többségét a Jónak lenni jó! honlapján fix áron lehet megvásárolni, néhány különlegesebb darabot pedig a közmédia vasárnapi egész napos műsorfolyama során bocsátanak árverésre.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Áder János volt köztársasági elnök, a Regőczi István Alapítvány alapítója (j2) és Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumi elnöke (j), Novodomszky Éva műsorvezető (b) a közmédia 12. Jónak lenni jó! című műsorában az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2023. december 17-én. Az idei adománygyűjtő akció kedvezményezettje a Semmelweis Egyetem Alapítvány, amelynek célja a Semmelweis Fejlődéstámogató Központ komplex fejlesztése. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Ajánljuk még