Baleset

Két autó frontálisan ütközött, a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek

Jónak lenni jó! – Károly királytól kapott ajándékát ajánlotta fel Novák Katalin

Különleges felajánlás érkezett a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsorába. Novák Katalin köztársasági elnök, aki egyben a műsor fővédnöke is, azt a koronázási emléktányért bocsátja licitre, amit a brit uralkodó koronázásán III. Károly király és Kamilla királyné a részt vevő államfőknek adott ajándékba. Az exkluzív emléktárgyra vasárnap reggeltől licitálhatnak a nézők.

A koraszülött babákat és az édesanyákat látogatta meg novemberben a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján Novák Katalin. Az államfő az intézmény valamennyi dolgozójával is találkozott. Az ország egyik legnagyobb újszülött intenzív osztályát a köztársasági elnöknek az osztály vezetője és a Semmelweis Egyetem rektora mutatta meg.

Kapcsolódó tartalom

A közmédia jótékonysági akciója –

amelynek Novák Katalin köztársasági elnök a fővédnöke

– idén a Semmelweis Egyetem Fejlődéstámogató Központjának gyűjt.

Az államfő bízik benne, hogy érdemi segítséget jelenthet a klinikán zajló koraszülött-ellátásban is a közmédia jó ügyet szolgáló kezdeményezése.

Kapcsolódó tartalom

„Bízom benne, hogy érdemi segítség lesz az osztály munkájában a Jónak lenni jó! kampány, illetve az oda érkező felajánlások. Hátha elérünk az emberek szívéhez, és látják, hogy egy jó ügyet tudnak támogatni” – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök.

A műsor különlegessége, hogy

vasárnap Novák Katalin ajándékára is licitálhatnak a nézők.

A műsor fővédnöke egy különleges tárgyal járul hozzá az idei felajánlásokhoz, mégpedig azzal a koronázási emléktányérral, amelyet a brit uralkodó koronázásán III. Károly király és Kamilla királyné a részt vevő államfőknek adott ajándékba.

Az emléktárgy limitált példányszámban, hagyományos technikák alkalmazásával

kézzel készült az angliai Staffordshire-ben, 22 karátos arany felhasználásával.

Kapcsolódó tartalom

A Duna nézői erre is licitálhatnak december 17-én az egész napos műsorfolyamban.

A több mint 30 tárgy árverése vasárnap reggel fél 9-kor kezdődik és este 9 órakor zárul. Licitálni csak telefonon lehet, a számot aznap reggel teszi közzé a közmédia.

A Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójához eddig már több mint 78 millió forint felajánlás érkezett.

Azok, akik még segíteni szeretnének, megtehetik a 13-600-as telefonszám hívásával, a 04-es kód megadásával vagy egy szöveges üzenettel. Így 500 forinttal segítik a gyűjtést.

Kiemelt kép forrása: Novák Katalin hivatalos  Facebook-oldala

Ajánljuk még