Aktuális

Vége a hajtóvadászatnak, elfogták a józsefvárosi gyilkost

Elindult az Adni öröm! adománygyűjtő akció

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország csütörtökön elindította az Adni öröm! élelmiszergyűjtő akcióját, amelynek keretében december 19-ig várják országszerte az adományokat a kijelölt üzletekben.

A boltokban megvásárolt tartós élelmiszerekkel, gyerekeknek szánt édességekkel több ezer rászoruló család ünnepét tehetik szebbé az adományozók – olvasható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

A szervezet önkéntesei a személyes adománygyűjtésben a kijelölt SPAR és INTERSPAR üzletekbe gyűjtik a vásárlók által felajánlott tartós élelmiszereket. De más módon is lehet adományozni: december 1-jén elkezdődött az adománykártyák árusítása a pénztárakban, illetve a SPAR Online shopban.

A gyűjtéssel nehéz körülmények között élő emberek ezreinek tesszük szebbé az ünnepet

– idézi a tájékoztató Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjét.

Kapcsolódó tartalom

Az ajándék értéke nem attól függ, mennyibe került. Egy pár száz forintos tartós élelmiszerrel is örömet lehet okozni olyan családoknak, ahol a mindennapokban leginkább a szükség az úr – hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője, hozzátéve, hogy az idei kezdeményezés mottója ezért Az adományod kincset ér! lett.

Maczelka Márk ismertetése szerint friss kutatás készült a magyar lakosság adománygyűjtési szokásairól.

Kiderült, hogy tízből kilenc ember egyetért azzal, hogy a legkisebb adomány is hasznos lehet.

A kutatás szerint a 18 és 65 év közötti hazai lakosság ötöde szokott rendszeresen adakozni, ami nagyjából 1,3 millió embert jelent.

Közöttük többségben vannak a nők, illetve a 40 éven felüli korosztály. Az adományozók leginkább a rászorulókat és a gyermekeket támogatják, minden második megkérdezett arról számolt be, hogy szokott másokat is adományozásra ösztönözni – áll a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ajánljuk még