Baleset

Egy idős nő meghalt a Balatoni úton történt balesetben

Vigyázzunk ma az utakon! Ónos eső is várható

| Szerző: hirado.hu
Többnyire felhős időre számíthatunk hétfőn.

Többnyire felhős időre számíthatunk, de időszakosan akár nagyobb területen felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet, és napközben a látási viszonyok is fokozatosan javulnak. Tartósabban az Északi-középhegység tágabb térségében marad borult, párás az idő.

Elszórtan előfordulhat gyenge intenzitású csapadék:

főleg eső, zápor, de Borsodban és a hegyekben hó is lehet, a fagyos részeken pedig reggel még átmeneti ónos eső sem zárható ki. A délies szelet élénk, főként a magasabban fekvő helyeken olykor erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között várható, az Északi-középhegységben lesz a leghidegebb.

Késő este -3, +6 fok közötti értéket mérhetünk.

A vastagabb felhők nagy része levonul, de maradnak így is felhős körzetek. Párássá válik a levegő, illetve ismét nagyobb területen képződik, terjeszkedik a köd, valamint a rétegfelhőzet – nagyobb eséllyel az Északi-középhegység tágabb térségében és délnyugaton. Helyenként gyenge eső, szitálás előfordulhat, a fagyos részeken ónos szitálás sem kizárt. A szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között valószínű, a szélcsendes, derült részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán).

Ajánljuk még