Baleset

Kigyulladt egy társasházi lakás Gyöngyösön, huszonnégy embernek kellett elhagynia otthonát

Több hullámban érkezhet havazás – Térképen mutatjuk, mi várható

| Szerző: hirado.hu
Szombaton hazánk nagyobb részén marad a borult, párás, foltokban ködös idő. Helyenként előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. Döntően gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.
(Forrás: OMSZ)

Szombaton hazánk nagyobb részén marad a borult, párás, foltokban ködös idő, főként délután lehet a Dunántúlon szakadozottabb a felhőzet. Utóbbi területen fordulhat elő helyenként hószállingózás, gyenge havazás – írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Döntően gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, Sopron térségében élénkülhet meg a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható. Késő este -5 és +1 fok között alakul a hőmérséklet.

(Forrás: OMSZ)

Este átmeneti jelleggel szakadozottabbá válik a felhőzet, majd nyugat felől ismét beborul az ég. Többfelé lehet párás, helyenként tartósan ködös az idő. Hajnalban nyugat felől egy vegyes halmazállapotú csapadékzóna érkezik, amely kelet felé vonul. Az Észak-Dunántúlon, majd északon havazás, havas eső, míg délebbre egyre inkább eső lehet a jellemző.

(Forrás: OMSZ)

Helyenként ónos esőre is számítani kell. A déli, délkeleti szél nagyrészt mérsékelt lesz, de a Kisalföld térségében megélénkülhet a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között várható, de a kezdetben kevésbé felhős, hófödte tájakon hidegebb is lehet.

Ajánljuk még