Aktuális

Halálos vonatgázolás történt

Csaknem 210 millió forintból korszerűsítették a cigándi egészségügyi központot

Lezárult a Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központ 209,94 millió forintos fejlesztése a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Cigándon – közölte a város önkormányzata.

Azt írták, a Bodrogközi Járóbeteg Szakrendelő Nonprofit Kft. projektjének köszönhetően új napelemes rendszert állítottak üzembe, beépítettek két új nyílászárót, valamint a szakrendelőkben új infrapaneles kiegészítő fűtést is kiépítettek.

Kicserélték a padlózatot és a falburkolatot, emellett informatikai és orvostechnikai eszközöket szereztek be, köztük két ultrahang-diagnosztikai rendszert, egy az agyi keringés vizsgálatára alkalmas transzkraniális Dopplert, egy kinetikus perimétert (látótérvizsgáló készüléket), egy fényterápiás kezelőt és tíz fizikoterápiás készüléket – írták.

Kapcsolódó tartalom

A közlemény szerint a beszerzett eszközöknek köszönhetően nemcsak az egészségügyi központ meglévő szolgáltatásai korszerűsödtek, hanem új, Cigándon eddig még nem elérhető kezelések elvégzésére is lehetőség nyílt. A beruházás százszázalékos támogatásból, a magyar állam és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még