Aktuális

Sulyok Tamás: A köztársaságielnök-jelölést tisztelettel megköszönöm, a jelöltséget elfogadom

Hollik István: Több mint 15 ezren vettek részt a konzultációról szóló fórumokon

Lezárult a nemzeti konzultációról szóló országjárás: az elmúlt közel három hétben megtartott több mint száz fórumon összesen 15 ezernél is többen vettek részt – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István kiemelte: a konzultáció témái mind olyan sorskérdések, amelyek Magyarországot érintik, de ezek közül, az aktualitása miatt, a résztvevőket egyértelműen Ukrajna EU-csatlakozása érdekelte a legjobban.

Kapcsolódó tartalom

A fórumok résztvevői egyöntetűen ellenezték, hogy Ukrajna uniós csatlakozásának kérdésében Brüsszel úgy akarja Magyarországra erőltetni az akaratát, hogy közben semmit nem mond arról, miként érintené ez a magyarokat – közölte.

Hozzátette: azt is sokan elfogadhatatlannak tartották, hogy erről a kérdésről Brüsszel nem kérdezi meg az európai emberek véleményét.

Kapcsolódó tartalom

Erre egyedül Magyarországon van lehetőség – hívta fel a figyelmet, továbbra is biztatva mindenkit: vegyen részt a nemzeti konzultációban, és mondja el, mit gondol Ukrajna uniós tagságáról, amelyet Brüsszel a jövő heti uniós csúcstalálkozó napirendjére már fel is akar venni.

Küldjünk nekik is világos üzenetet arról, hogy mi a magyarok álláspontja!” – zárta videónyilatkozatát Hollik István.

Ajánljuk még